Saját KB bal
Saját KB jobb

A chilei focicsapat gazdátlan kutyákat használ kabala állatnak, hogy így segítse őket új otthonhoz

A Colo-Colo futball csapat teljes mellszélességgel áll a helyi otthontalan kutyák megsegítése mellé. Meccseik napján gazdira váró állatok kísérik be őket a pályára, hogy ezzel mutassák meg a világnak: kabalakutyáiknak új otthonra van szükségük.

Mind a 11 játékos kutyakísérettel lépett pályára a múlt hétvégén – ki a karjában vitte, ki pórázon vezette az édes gazdikeresőket. A Colo-Colo csapat a helyi állatmenhellyel, a Union de Amigos de los Animales (UAA)-el működik együtt, együtt találták ki ezt a nagyszerű kezdeményezést.

„Boldogok vagyunk, mert az egyik igazgató, Carolina Castro motiválta a csapatot az együttműködésre, ráadásul egy nagyon kedvelt csapatról van szó” – mondta Alejandra Rojas, a menhely állatorvosa a meccs előtte sajtótájékoztatón. – „Közös célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet az állatokkal szembeni tudatosságra, törődésre és szeretetre.”

A Colo-Colo a chilei futball történelem legsikeresebb csapata, közel teltház előtt játszott a 47 ezer fős stadionban, így volt bőven, akinek fel lehetett hívni a figyelmét egy-egy gazdikeresőre. A mérkőzés megkezdése a „Fogadj örökbe” transzparens sem maradhatott el.

„Ez egy mérföldkő az évek óta keményen végzett munkánkban, hogy egy ilyen fontos és népszerű sport szervezet támogatását élvezhetjük. Hálásak vagyunk ezért az együttműködésért és reméljük, hogy nagyon sok szép dolog fog következni belőle” – tette hozzá az állatorvos.

Bár kabala állatként most nem váltak be a kutyák, mivel az eredmény 0-0 lett, de a gazdi keresésben nagyon odatették magukat. Reméljük, hatékony lesz a módszer.

 

Volt már rá példa, hogy egy sportesemény jótékony ügy mellé állt:

Álommeló – menhelyi kutyák a labdaszedők egy brazil teniszgálán

Bevették a gimis terepfutó csapatba a magányos menhelyi kutyát

Strandfoci télen kutyával – megoldható

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...