Holtan találták a kutyát az egyik cellában, aki a rabok rehabilitálásáért volt bent

Még soha nem fordult elő hasonló eset. Egy ohio-i börtön is részt vett abban az országos projektben, ahol kutyákat költöztetnek rabok mellé, hogy segítsék az elítéltek rehabilitációját, visszailleszkedésüket a felelős társadalomba, emellett ők pedig segítenek szocializálni az arra rászoruló ebeket. Azonban minden kutyát azonnal kihoztak, amikor egyikük erőszakos halált halt az egyik cellában.

 

Egyszerűen képtelenség felfogni, pedig előbb – utóbb sajnos lehetett rá számítani. Fantasztikus kezdeményezés az alapvetően mindenki számára nyertes helyzet: az ideiglenes befogadóknál lévő kutyák elhelyezése megoldódik, hozzászoknak az emberi közelséghez, megtanulják az együttélés szabályait, a rabok pedig kedvességet, lojalitást kapnak, amellyel akár hitüket is visszakaphatják a jövőben.

Valami most mégis félrecsúszott: Evie-t, a 4 éves német juhászkutyát holtan találták még augusztusban az egyik cellában. Addig nem akarták nyilvánosságra hozni az esetet, amíg be nem bizonyosodik a halál oka, sajnos azonban a boncolás kimutatta: Evie nem természetes úton hunyt el. Gyomra tájékán találtak tompa tárgy okozta sérüléseket, amit sajnos nem élt túl.

A börtönben totális zéró tolerancia van érvényben mindenfajta állatkínzásra vonatkozóan, így a programot azonnal felfüggesztették, és az összes kutyát kivitték a börtön falai közül.

Evie egyébként még 2015-ben egy autóbalesetben megsérült, amikor elütötte egy autó, eltört a csípője. Egy mentőszervezet vette gondjaiba, majd egyszer már gazdihoz került, de önhibáján kívül nem sikerült megtalálni az álomotthont. Az elmúlt évben az alapítvány közel 20 kutyát helyezett el a börtönben, de most mindegyiküket visszavonta onnan.

– Össze vagyunk zavarodva, hogy egy ilyen fantasztikus, boldog kutyát valaki szándékosan bánt. Nem mellesleg hogyan bukhatott el az összes biztonság intézkedés a börtönben? – nyilatkozta a jótékonysági szervezet szóvivője.

A külső ellenőrzés után a börtön programot megvalósító szervezet a saját maga, belső vizsgálatát is le fogja folytatni, valamint a többi fegyintézetben lévő kutyás programot is felül fogják vizsgálni. – A tréningek és az ezekhez kapcsolódó események az elmúlt 20 vben bizonyították, hogy hatékonyak és mélyértelműek. Nem tűrjük az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódnak még a csíráját sem – nyilatkozta a szervezet.

 

Minden addig szép, amíg egy ember el nem rontja…

Mentett kutyák mentik meg a rabokat egy angol börtönben

38 év börtön után szabadult egy ártatlanul elítélt férfi – kihozták utána a bent nevelt kutyáját is

Rabok segítik vissza az életbe a börtöncellákban élő bántalmazott állatokat

Egy ecuador-i börtönben is kutyaterápiát vezettek be. Itthon is van pozitív példa: a vakvezető kutyák szocializációja egy miskolci börtönben, de Debrecenben is rabok oktatják a gazdátlan kutyusokat.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: nytimes
Fotók: Joseph’s Legacy

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...