Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb állatorvosi ügyelet szűnik meg orvoshiány és a rendszer túlterheltsége miatt

Mostantól nemhogy másik városba, de előfordulhat, hogy másik megyébe kell szállítaniuk Nyugat-Magyarországon a kutyatulajdonosoknak beteg kedvenceiket, mert újabb ügyelet szűnik meg – ezúttal a szombathelyi Állatkórházban.

 

– Elkeseredetten adjuk hírül, hogy a nyugat-magyarországi éjszakai állatorvosi ügyelet bástyája ledőlt – írta meg a Debra 24 oldal, ami folyamatosan frissíti állategészségügyi ügyeleti rendszer elérhető pillérjeit. A szombathelyi Állatkórházban az éjszakai ügyeleti ellátás ugyanis 2018. augusztus 17-től megszűnt. Ez annyit tesz, hogy Vas megyében ettől kezdve egyáltalán NEM LESZ ÉJSZAKAI ÜGYELET.

A változással érintett Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megyei továbbá burgenlandi állattartóknak ezentúl teljesen más rendszerre kell berendezkedni, és sajnos szembe kell nézni a szomorú ténnyel: a sürgősségi ellátás számukra már nem fogja ugyanazt jelenteni.


A Debra24 oldal 2015-ben Baranya megyével kezdte a sort, 2017. karácsonyától pedig Facebook oldalunkon már mind a 19 megye és a főváros ügyelő, illetve készenlétis állatorvosainak elérhetőségét közlik egy hetente frissülő albumban. 

Ügyeleti igények felmérését is végzik olyan megyékben, ahol jelenleg nincs bárki számára elérhető 0-24 órás ügyelet, ezért a szombathelyi ügyelet kiesése igazán nagy visszalépésnek számít.


Igyekeznek ezért felhívni minden gazdi figyelmét az alábbiakra:

1. Állataikkal rendelési időben keressék fel állatorvosukat, a felmerülő problémákat ne halogassák, ne érleljék – javasoljuk a 15 intő jel, mikor ideje meglátogatni az állatorvost c. cikkünk elolvasását a témában

2. Folyamatosan tájékozódjanak megyehatáron túli lehetőségekről, és készüljenek fel, hogy az állatot adott esetben másik megyébe, nagyobb távolságra kell átszállítaniuk

– Nem lehet elégszer elmondani, ezért ez alkalommal is felhívjuk minden állattartó figyelmét, hogy hazánkban a (romjaiban megmaradt) állatorvosi ügyelet életveszélyben lévő állatok sürgős ellátására szolgál; nem az éppen ráérő gazdik számára, illetve a napok óta elhalogatott problémák orvoslására van fenntartva – írják oldalukon. – Keresünk továbbá olyan Vas megyei állatorvosokat – akik akár csak alkalmankénti ügyelet, vagy készenlét vállalásával – csatlakoznának az országos ügyeleti hálózathoz és időnként felkapcsolnák a villanyt az elsötétült megyében. –

 

A lelkiismeretes állatorvosok angyalok, de nem istenek:

Vészhelyzetben: így csökkentsd vagy állítsd el, ha kutyád vérzik

Így válassz megfelelő állatorvost – ha van egyáltalán választásod

9 súlyos hiba, amit elkövethetünk az állatorvosnál

Az állatorvos autóba zárta magát a napon, hogy megmutassa, mit élnek át kedvenceink

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és kezdőfotó: Debra24
A cikkben szereplő fotó illusztráció!

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...