Így válassz megfelelő állatorvost

Az ember kedvencei élete során jó esetben egy, más esetben több állatorvossal is kénytelen megismerkedni. Legtöbbször szájhagyomány útján terjed egy jó vagy rossz állatorvos híre, ami egyszerre rejt magában pozitívumokat és veszélyeket. A közösségi oldalas csoportok ajánlásai helyett inkább legyünk személyesen körültekintőek, ezeket a fontos szempontokat figyelembe véve. 

Lehet valaki akármilyen jó hírében álló orvos, ha nem találjuk vele a közös hangot vagy kutyánk egyszerűen nem tudja elviselni, akkor nem fogunk jól járni. Hogy mindenki megtalálja a maga párját, ahhoz több jellemzőt is figyelembe kell venni, valamint azt is, hogy számunkra melyek a legfontosabbak.

Van, aki az állandó törődést igényli, a beszámolókat, az állapot elmagyarázását. Valaki a közelséget vagy a kevés várakozási időt. Sajnos sokan a költségek mértékét is kénytelenek figyelembe venni.

1. Kérj ajánlást

Bár a „pletykákon” nehéz felülemelkedni, de számodra megbízható emberek véleményét fontos kikérni. A tapasztalatok erősen befolyásolhatnak jó vagy rossz irányba, de nem csak személyeket, de például általad ismert állatvédő csoportokat, kutyakozmetikát vagy egyéb kutyás szervezeteket is meg lehet keresni, hogy tudnak-e jó szakembert ajánlani.

2. Értsd meg és érdekeljen, hogy hogy működik a rendelő

Akármilyen személyes kötődésünk van hozzá, egy állatorvosi rendelő egy üzlet. Egy szolgáltatás, amelynek adott a színvonala. Beszéljünk a vezetővel, aki nem feltétlenül a vezető állatorvos. Ismerjük meg a felszereltségét, ami egy esetleges súlyos betegségnél alapvető fontosságú lehet. Kérdezzünk rá a fizetési lehetőségekre, az éjszakai ügyeletre, a nyitvatartásra és az orvosok elérhetőségére. Ekkor az ott dolgozókkal is megismerkedhetünk, így el tudjuk dönteni, tudunk-e majd bízni bennük.

3. Találkozz az összes állatorvossal

Szánd rá az időt, és találkozz mindegyikükkel, nézd meg a helyek megközelíthetőségét, és ismerkedj meg az orvosokkal. Akármilyen ajánlásnál erőseb lehet egy megmagyarázhatatlan nem tetszés. 

4. Hozz össze egy próba találkozást kutyád az állatorvos között

Nem elhanyagolható szempont, hogy kutyád képes-e együttműködni a kiválasztott orvossal. Lehet akármilyen felszerelt a rendelő, ha az orvos bármilyen okból rossz érzést vált ki kutyádból, akkor csak szenvedni fogtok a kezelések alatt.

Természetesen a találkozáskor tisztában kell lennünk azzal, hogy kedvencünknek van-e alapvető gondja az orvosokkal, a szagokkal, hiszen akkor hozzáállása bármilyen orvossal szemben elutasító lesz. Próbáljuk szoktatni az orvosi ellátáshoz, hogy később ne legyen gond belőle.

5. Nézd meg a rendelő honlapját

2017-et írunk, ama már elengedhetetlen, hogy egy rendelő honlapot működtessen. Ebből is sok hasznos információt megtudhatunk, hiszen a rendezettsége, a tartalmazott információk fontosak lehetnek a döntésben. Sokszor itt találjuk meg a referenciákat, az állatorvosokról olvashatunk, végzettségüket, tapasztalataikat is megismerhetjük. Megnézhetjük az elhelyezkedést, az ott dolgozók számát, a felszereltséget, sokszor még árlistát is találunk, így tudunk előre kalkulálni, és nem érezzük magunkat kellemetlenül, hogy rá kell kérdezünk.

 

Ezeket is ajánljuk.

9 súlyos hiba, amit elkövetünk az állatorvosnál

15 intő jel, mikor ideje meglátogatni az állatorvost

Nem félünk az állatorvostól! Hasznos tanácsok

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...