Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb jó hír – Mindszenten is kijelölték a kutyabarát partszakaszt

Kicsi hely – szuper ötlet – hatalmas igény: ez jellemzi a Mindszenten nemrég kijelölt kutyás strandot. Az országban még mindig kevés olyan hely van, ahol engedéllyel fürödhetnek az ebek, de mindig üdvözöljük, ha a helyi vezetés belátja: szükség van rá, és a gazdik meghálálják a bizalmat.

 

Hódmezővásárhelytől nem messze, Mindszent lett a következő, ahol kutyabarát partszakaszt jelölt ki az önkormányzat a szabadstrand mellett, ráadásul teljesen ingyenesen használható. Bár a szalaggal leválasztott és táblával jelzett terület viszonylag kicsi, azért még így is képes felfrissülési lehetőséget nyújtani az ottani gazdiknak a nagy melegben. Az ebek a homokos parton akadályok nélkül be tudnak sétálni a hűs vízbe, és a strand tiszta.

A kutyák számára az egyik legkönnyebb felüdülési és nyári sportolási lehetőség az úszás, pancsolás, így nem csoda, hogy a partszakasz hamar népszerű lett. Persze zökkenőmentesnek nem nevezhető a terület működése: a mellette lévő szabadstrandtól ugyan szalag és tábla is elválasztja, mégis olykor előfordul, hogy az ott fürdőzők nem nézik jó szemmel a négylábú vendégeket.

Egy asszonnyal például kisebb vitába keveredett a délmagyar riportere. – Engem nagyon zavar ez a kutyastrand. Itt gyerekek is fürdenek. Nagy baj, hogy így jelölte ki az önkormányzat, messzebbre kellett volna vinni. Ki tudja, milyen betegségük van ezeknek a jószágoknak… Mindenkinek megvan a maga helye, a kutyának is, az embernek is! – nyilatkozta a lapnak.

Egy férfi azonban odakiáltott nekik: – Én a kutyákkal vagyok. A gyerekem is örömmel nézi, ha a kutyák hancúroznak a vízben. Attól sem félek, hogy valami betegséget kapunk tőlük. Először is: a víz nem az emberstrand felé folyik. Másrészt én jobban tartok az emberektől. Ki tudja, milyen nyavalyával jönnek ide fürödni… –

Erre erősített rá egy fiatal nő is. – Az emberek többsége sem megy tusolni, mielőtt bemegy a Tiszába. De látná, a nap végére hogy néz ki a partszakasz! Sokszor tele van csikkekkel, más szeméttel. Nemegyszer láttam már, hogy a kisgyerekek állnak a parton, a szüleik biztatják őket, hogy pisiljenek bele a folyóba. Olyat is láttam már, hogy kakis bugyit mostak az anyukák a kijelölt strandon. Mit ne mondjak, hányás is úszott már a partközelben. Úgyhogy az emberek előbb nézzenek magukba!

– A víz folyása szerint alakítottuk ki a kutyastrandot. Sokan használják. A szabadstrandra viszont nem lehet bevinni az ebeket. A többség ezt be is tartja, de még vannak, akikre rá kell szólni. Próbáljuk úgy alakítani a dolgokat, hogy mindenkinek jó legyen – tudta meg a délmagyar Bozó Jánosné strandfelügyelőtől.

Viták ide, szabadstrand oda – a partszakaszon immár önkormányzati engedéllyel úsztathatók az ebek, a gazdik – ÉS AZ EBEK – legnagyobb örömére.

 

Ezeket feltétlenül olvasd el a strandolás témájában:

Ezen a 7 fürdőhelyen biztosan szívesen látnak kutyáddal

10 tipp, hogyan strandolj biztonsággal kutyáddal

Tiszafüred nyitott a kutyások felé

Siófok ismét nemet mondott a kutyabarát strandra

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: délmagyar
Fotók: Szpéhi Fatime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...