Ha nincs elrettentő példa, szabad a préda – újabb Fülöphöz hasonló áldozat

Ki ne emlékezne az ország Fülöpjére? Aki nem az első megkínzott kutya volt az országban, mégis a jelképévé vált minden kínzásnak, elhanyagolásnak, tárgyként kezelésnek. Tulajdonosai pár hónap börtönbüntetést kaptak, ami után hosszú hónapok borzalmai után kutyájuk belehalt sérüléseibe. Most itt az újabb Fülöp. Ő Hope névre hallgat, sorsa eddig ugyanaz, mint „elődjéé”, talán ő túléli. Nem ő az első és nem ő az utolsó. Amíg nem születik komoly ítélet, addig minden állatkínzó bármit szabadon megtehet, amit csak akar.

 

Nehéz szavakba önteni, amikor ilyen hírrel kerülünk szembe. Legszívesebben átgörgetnénk rajta, figyelmen kívül hagynánk, mintha nem létezne, és szívesebben foglalkoznánk kizárólag a kutyás élet napos oldalaival. De nem tehetjük meg: tudnunk kell róla és tudósítanunk kell róla, mert ő is megérdemli. Mindenkinek tudnia kell, hogy ezek körülöttünk történnek!

A túrkevei Remény Rabjai Állatvédő Egyesület adta hírül, hogy megtalálták a kutyát, akit két napja keresnek. Nem véletlenül: életét szerették volna megmenteni. Talán sikerül.

–  Ma megtaláltuk végre! Borzalmasabb állapotban, mint ahogy azt gondoltam – számol be az oldal új mentettjükről, Hope-ról. Nyakán két centiméter mélyen körbe vágás. Feje – szomorú, de már ismerős módon – feldagadva. A nyílt sérülésben ujjnyi vastag kötél. – Az egyesületünk orvosa vállalta a műtétet. Hope feje és nyaka bedagadva a sérülés miatt keletkezett ödéma miatt. Brutális látvány és a szaga az borzalom. (….) Dr. Bodó Péter altatás után kivágta a kötelet. Kitisztította a sérülést és kapott injekciókat. A sérülést nem szabad összevarrni, így könnyebben gyógyul. Bármikor hívhatjuk és azonnal jön hozzá. Teljes felügyelet alatt van egyesületünk egyik tagjánál. –

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a melegben a legyek elkerülték Hope sebeit, így nem fertőződött el még jobban. A szervezet orvosa egyelőre teljesen bízik Hope gyógyulásában. Természetesen az egyesület megteszi a megfelelő jogi intézkedéseket, hiszen nem hagyhatják, hogy rajtuk múljon a következmény. Pedig sajnos soha nem rajtuk múlik. Az esetek megítélésén, a törvénykezésen, az enyhítő körülményeken múlik. Azon, hogy „a kutya egy tárgy”.

Állítólag azóta Hope már éber, a műtét után csóválva fogadta gondozója közeledését ! – Ezek után is bízik az emberben. Hope egy csoda! Velünk kell, hogy maradj angyalka! –

 

Hány ilyen eset lesz még?

Újabb Fülöp, most Békésen – mi történik itt?

Újabb „Fülöp” a világban – ő sem élte túl

Fülöp kutya hasonmása túlélte ugyanazt a szenvedést Indiában, amit Fülöp nem tudott

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Remény Rabjai Állatvédő Egyesület Túrkeve

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...