Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy hölgy hospice házat nyitott saját otthonából és minden haldokló kutyának teljesíti a bakancslistáját

A korábban nővérként dolgozó nő, Nicola Coyle indította el pár éve az idős és haldokló kutyáknak működtetett hospice házat, és igyekszik utolsó napjaikat a lehető legcsodálatosabbá tenni. Elviszi őket steaket vacsorázni vagy a tengerpartra egy nagyot sétálni, és minden születésnapot megünnepel, amit megérnek.

 

A 46 éves hölgy feladta korábbi munkáját, és úgy döntött, inkább idős és gyógyíthatatlan betegséggel küzdő kutyák utolsó napjait teszi felejthetetlenné. Néhány éve indította el a Grey Muzzle elnevezésű hospice programot kutyák részére, akiknek már csak hat hónapot jósolnak az orvosok.

Saját házát alakította át, és saját zsebből illetve adományokból tartja fent a projektet. Az életcélja az lett, hogy az utolsó hónapjaikat töltő ebek utolsó hónapjaikat boldogságban és békességben élhessék le.

– Nagyon szívfacsaró munka tud lenni – nyilatkozta Nicola. – De egyszerűen nem tudom elviselni, hogy anélkül a szeretet nélkül éljék le az utolsó hónapjaikat, amit megérdemelnének. Ha jól vannak, levisszük őket a tengerhez és kapnak valami finomságot. –

Nicola a helyi kutyabarát bárba is le szokta vinni őket, ahol általános szeretet veszi őket körül, sőt, még egy steak vacsorára is hivatalosak, ami valószínűleg magát a mennyországot jelenti számukra.

Nicola a helyi menhelyekről, szervezetektől és állatorvosoktól kapja meg azokat az állatokat, akikre valószínűleg az altatás várna előrehaladott koruk vagy gyógyíthatatlan betegségük miatt. Egy kutya ilyen típusú ellátása nagyjából 500 fontba kerül (körülbelül 185,000 forint), amit Nicola saját zsebből és alapítványi támogatásból fizet.

A munkában szerencsére a gyermekei is segítenek. Összesen több mint 30 kutyát látnak el jelenleg otthonukban. Reméli, hogy hamarosan egy valódi, különálló hospice házat is meg tud majd nyitni.

– Sok kutyának eleve az élete sem volt túl vidám: tenyésztésre vagy terület őrzésre használták, így amikor már nem volt hibátlan az egészségük, és nem voltak elég hasznosak, megszabadultak tőlük. A leghosszabb idő, amit nálam töltött egy kutya, az egy év volt, a legrövidebb két hét. –

– Annyira felemelő, mikor ezt az időt képes vagy különlegessé tenni számukra. Nem tudom, mikor van a születésnapjuk, de mindegyiküknek rendezünk szülinapi partit. Mindössze biztonságra és szeretetre vágynak. Valóban hiszek benne, hogy megérdemelnek egy szép befejezést – meséli a jószívű hölgy.

 

Vannak még jó emberek:

Egy kutya és egy 104 éves bácsi, akik megváltoztatták egymás életét

Az amerikai hospice ház a 10 év fölötti menhelyi vagy leadott kutyáknak biztosít boldogságot az utolsó évekre

Bakancslistát írt a gazdija gyógyíthatatlan rákbeteg kutyájának

A halálos beteg kölyökkutya az idősek otthonában találta meg a békét utolsó hónapjaira

(Kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...