A férj ultimátumot adott a feleségének – ő vagy a kutyák

Liz Haslam 25 év házasság után került válaszút elé: férje azt követelte, válasszon közte és 30 ideiglenesen befogadott kutyája közt. Liz döntött, és azóta boldogabbnak érzi magát, mint valaha.

 

Liz akkor ismerte meg Mike-ot, amikor még csak 16 éves volt. Mindig is szerette a kutyákat, így nem igazán értette, férje hogyan gondolhatja, hogy valaha megválik szeretett állataitól.

Pár éve egy hatalmas területet magába foglaló suffolk-i farmra költöztek fiúkkal, Ollie-val, ahol Liz egy szállító box üzletbe kezdett. Emellett megalapította a BedforBullies elnevezésű szervezetet, amelynek fő feladata a bajba jutott bullterrierek mentése volt. Ekkor lett egyre több állat a háznál: volt, hogy több tucat mentett ebet gondozott ideiglenes befogadóként. 

Az állatok között számos olyan volt, aki egészségügyi vagy viselkedésbeli problémákkal küzdött, és ez a 0-24 órás gondoskodás elkezdte felőrölni Liz párkapcsolatát.

Amikor férje megelégelte az életüket és feltette a nagy kérdést: ő vagy a kutyák, Liz számára egyértelmű volt a döntés. Összepakolta férje dolgait, és azóta nem is látta. Jelenleg 30 mentett kutya él a házában, ezek közül 5 siket, kettő félszemű, hárman közülük ex-viador kutyák, négyen különböző deformitásokkal küzdenek és egyikőjüknek agyi károsodása is van.

A hölgy négyszer sétáltatja őket és napi 18 órát tölt az ellátásukkal. Bár üzletét még fenntartja, de az és a szervezethez érkezett adományok nem fedezik a költségeit, egyre több adósságot halmoz fel. Mindezen nehézségek, és annak ellenére, hogy a háztulajdonos egy évet adott, hogy Liz kiköltözzön az ingatlanból, úgy fogalmaz, hogy nem is lehetne boldogabb.

 

Cikkajánló:

A beteges kutya gyűjtögetés emberi oldala

Hogyan döntsd el, hogy való-e neked egyáltalán kutya?

5 fantasztikus dolog, ami akkor történik, ha ideiglenes befogadó vagy

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...