Saját KB bal
Saját KB jobb

Keverék kutya játssza a főszerepet a Játékszín színpadán

Muffin egy keverék kutya, aki nemsokára a világot jelentő deszkákra lép: de még tartanak a színpadi próbák, hogy a bemutatón minden úgy sikerüljön, ahogy kell. A darabban Ámornak hívják majd, és ottani gazdája azért veszi magához, hogy meghódítsa a kiszemelt hölgyet – írta meg az RTL. Muffin-nak még váltótársa is van.

 

„A szerelem néha arcon nyal, és ott találkozol vele, ahol nem is sejted… Kedves történet, szerethető hősökkel és romantikus fordulatokkal, melyben egy kiskutya, Ámor is fontos szerepet kap… Mindez még a legkeményebb lelkű nézőnek is egészen biztosan megolvasztja a szívét!” – olvashatjuk a darab beharangozójában. A Dog Story-t először New York-ban játszották, Magyarországon most állították először színpadra.

– A próbafolyamatban mi egyszer csak rátaláltunk egy ilyen modern nagyvárosi életérzésre, az önzésre, a karrierizmusra, a magányra, és az ezektől való megszabadulás egyik receptjére – nyilatkozta Szirtes Tamás, a darab rendezője.


fotó: Juhász G. Tamás

Muffin másfél hónap alatt tanult meg mindent, ami a szerepléshez kell: többek között hozzá kellett szoknia a színházi környezethez, hogy ne féljen a tapstól vagy a hangos nevetéstől. A szerepet egyébként két kutya is megtanulta, így Muffin-nak még váltótársa is lett.

– Amelyik kutya nagyon érzékeny, azt nem is próbáljuk meg ilyen helyzetbe hozni – meséli Karádi Anett, a Gödöllői Kutyasport Központ trénere, aki a darabban együtt dolgozik a kutyákkal és a színészekkel. – Akin látjuk, hogy oldott, és gyorsan alkalmazkodik a szituációkhoz, azokról tudjuk, hogy fogunk tudni együtt dolgozni. –

Puskás Peti, a darab egyik főszereplője már egy ideje gyakorolja, milyen kutyával együtt élni, kedvence, Bambi egy éve van vele, így nem okozott neki nagy nehézséget, hogy egy négylábúval dolgozzon együtt a színpadon. – Először van az iszonyatos rohanás, amit a fiatalok véghez visznek, majd egyszer csak jön egy kutya, akiért hirtelen felelősséget kell vállalni és meg kell tanítani dolgokra, hozzá kell igazítani az időt. –

Muffin még egy hétig gyakorolhat, a Dog Story bemutatója jövő hétvégén, május 19-én szombaton, 19.00 órakor lesz a Játékszínben.

 

Nem ők az első kutyák a magyar színpadokon:

Színész kutyák a Szerelmes Shakespeare-ben

Úr és Kutya Bálint Andrással

Kulturális kutyázás – magyar színpadon a corgik

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: RTL
próbafotó: Juhász G. Tamás

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...