Saját KB bal
Saját KB jobb

200,000 mérgezett nyilat foglaltak le, amivel kutyákat öltek volna a húsukért

Több mint 200,000 mérgezett nyilat találtak egyetlen előállítónál Kínában, amelyeket eladásra szántak kutyák elejtéséhez – akár az utcáról is, hogy később húsként értékesítsék őket az éttermeknek.

 

A helyi média mutatta be a hihetetlennek tűnő történetet, amelyben egy Anhui tartományban működő banda egy tonnányi kutya tetemet halmozott fel egy fagyasztó helyiségben, hogy később húsként értékesítsék éttermek felé.

Nyolc bandatag összesen 20 régióban árulta a mérgezett nyilakat, amelyekkel rengeteg kutyát voltak képesek rögtön megölni, akár az utcán, akár a gazdák kertjében. A nyilak izomlazítót tartalmaztak, ami nagy mennyiségben képes azonnali halált okozni.

Ha ez még nem volt elég borzalmas, a rendőrség figyelmeztette az érintett régiók lakóit: a kémiai mérgező anyagokkal megölt állatok húsa az emberre is veszélyes lehet, így értetlenül állnak az eset felett, hogy a kutyákat, akiket húsként adnak tovább, ilyen módszerrel gyilkolták le.

A halálos fegyvert úgy alakították ki, mint amilyenek a darts nyilak. A banda úgy bukott le, hogy postázták is a nyilakat, de az egyik csomagból folyt valami, ami egy postai dolgozónak feltűnt, így értesítette a rendőrséget. Csak abban a csomagban 200 darab nyíl volt, így elkezdték felgöngyölíteni az ügyet, kezdve azzal az emberrel, akinek címezték a csomagot.

Később azokhoz is eljutottak, akik a nyilakat gyártották, és végül megtalálták a hűtőkamrát is, ahol egy tonnányi húst halmoztak fel, és azt tervezték, hogy éttermeknek árulják majd. A helyszínen felfedeztek négy kilogramm vegyi anyagot, 10,000 tűt és 100,000 yuan (4 millió forint) készpénzt.

– A kínai kutyahús piac jól szervezett és gyakran szoros az összefonódás más bűnügyi területekkel. Évente 20 millió kutya és 4 millió macska esik áldozatul, így a különböző bandák megállítása hatalmas lépés a piacok felszámolása felé. – nyilatkozta Wendy Higgins, a Humane Society International munkatársa.

A rendőrök egész Kínában keresik a fecskendőket, hogy elkobozzák őket. A kutyahúst évszázadok óta fogyasztják Kínában és más ázsiai országokban, azonban a kínaiak mindössze egy kis százaléka fogyasztja, és akkor is csak ritka alkalmakkor, a kutyákat a legtöbben ma már széles körben népszerű háziállatként, társállatként tartják.

 

Ezeket is ajánljuk:

Kínában 50 millió valóban megbecsült házikedvenc is van

A világ felhördül a kutyahús fogyasztás ellen – de vajon szalonnát, kisborjút, lovat ettek ma már?

Egy kínai milliomos minden pénzét kutyák megmentésére költötte

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: telegraph

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...