Második emeleti párkányra mászott ki a kiskutya – a tűzoltók mentették meg

A kistestű kutya az V. kerületben egy Kossuth Lajos utcai épület első és második emelete közötti födémjénél kimászott a párkányra. A járókelők riasztották a tűzoltókat, akik mentőkosárral mentették le a négylábút. A lánglovagok megitatták az állatot, majd – mivel a gazdája nem volt otthon – átadták a rendőrségnek.

 

Az V. kerületben, a Kossuth Lajos utca egyik régi épületének második emeleti párkányára mászott ki egy fehér szőrű kistestű kutya hétfő délután.

Az eb vélhetően a lakás nyitott ablakán keresztül jutott a párkányra, ahol leült a mintegy hatvan centiméter szélességű peremre, és kíváncsian szemlélte a Kossuth Lajos utca forgalmát.

Nem tudni, hogyan, hiszen lentről szinte alig látszott a kalandvágyó szőrgombóc, de szerencsére a járókelők mégis észrevették, és riasztották a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat.

A lánglovagok – a járókelők megkönnyebbülésére – nagyon gyorsan a helyszínre értek, és egy létrás tűzoltóautó segítségével óvatosan leemelték a négylábút a magasból.

Az állat nyugodtan tűrte a megmentését, nem ellenkezett. A tűzoltók a gépjárműben megitatták az ebet, majd – mivel a kutya gazdája nem tartózkodott otthon – átadták a rendőrségnek.

Annyira jó látni, hogy a tűzoltók nem válogatnak élet és élet között: ha valaki bajban van, mentik, ahogy kell. Járt a taps érte a helyszínen, és itt is, virtuálisan!

Nem ez az első eset, hogy ilyen történt. Csaknem pont egy éve egy nagytestű kutya került ablakon kívülre a belvárosban – ezt az ijesztő pillanatot egy profi fotós kapta el. Szerencsére ott nem volt szükség a tűzoltókra, a tulajdonos időközben hazaért, a kutya pedig vissza tudott fordulni és visszamászni a nyitott ablakon keresztül a lakásban.

Mindkét eset tanulságos: soha ne hagyjunk nyitva emeleti ablakot, ha kutyánk nincs felügyelet alatt, hiszen feltétlen bizalommal vannak a világ felé, és nem gondolják végig a lehetséges következményeket – a mi dolgunk ezt megtenni.

 

Cikkajánló:

Magyar kutatás a kutyatartásról: felemás eredmények

Gyorsan halálos lehet, ha kutyánk olyan dolgokat nyel le, amit nem kellene

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A felvételt Schulz László tűzoltó főtörzsőrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának munkatársa készítette.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...