Saját KB bal
Saját KB jobb

A férfinak menhelyre kellett adnia a kutyáját, de visszajött érte

Négy hónappal ezelőtt Lewis Jimenez-nek olyat kellett tennie, amire soha sem gondolt. Vissza kellett vinnie kutyáját, Titus-t arra a menhelyre, ahonnan több évvel korábban elhozta. De bár a legtöbb ember soha nem tér vissza a leadott kutyáért, Lewis végig látogatta kedvencét, majd eljött a nap, hogy újra magához tudta venni. Szomorú történetük elgondolkodtató, hogy ki mit tenne hasonló helyzetben.

 

 

Lewis még 2013-ban fogadta örökbe az akkor két éves pit bullt az Austin Animal Center-ből. Nem akart ilyen fajtát, de amikor meglátta, egyszerűen nem tudott neki ellenállni. – Ugrált és boldog volt: megláttam, és tudta,m hogy ő kell nekem – meséli.

Az elkövetkezendő öt évben Lewis és új barátja elválaszthatatlanok voltak, nem tudta volna elképzelni az életét nélküle. De tavaly történt valami, ami mégis szétszakította őket. – A társasházat kezelő cég azzal kereste meg a gazdát, hogy vagy megszabadul kutyájától, vagy azonnal kilakoltatják – mondta el Jennifer Olohan, az állatmenhely sajtósa.

Lewis-nak nem volt hova mennie, és nem ismert senkit, aki gondját tudta volna viselni kutyájának. Így kénytelen volt a menhely segítségét kérni. A dolgozók megértőek voltak a férfival és látták, hogy milyen nehéz neki külön válnia szeretett barátjától, de alapvetően nem hitték, hogy a gazdi valaha visszatér majd a kutyájáért. Hiszen sokan ígérgetik, hogy csak átmenetileg hagyják ott kutyájukat, aztán soha többet nem látják őket viszont.

Sajnos Titus nem viselte jól az újabb menhelyi életet. – A menhelyek igen stresszes helyek a kutyák számára. Van olyan, aki egészen jól eléldegél itt, de Titus nem ezek közé a kutyák közé tartozott. Ha kivettük, akkor boldog volt és felszabadult, de a kennelben teljesen maga alá került – meséli a sajtós.

Titus családja annyiszor ment el meglátogatni, ahányszor csak tudta, de ezek a találkozások mindig szívszorítóra sikerültek, főleg a búcsú ideje. Titus végül négy hosszú hónapot töltött a menhelyen, mikor Lewis végre jó hírekkel tért vissza. Sikerült új otthonba költözniük, így már megtarthatták kedvencüket, sőt, még egy kis kertje is lett, ahol kedvére szaladgálhat.

– Az egész pillanat nagyon megható volt. Titus és Lewis is el voltak ragadtatva, mindenki sírt, még az önkéntesek is. Néhányan ismerték a történetüket, így tudták, mit jelentett nekik ez a négyhónapnyi küzdelem. –

Lewis háláját fejezte ki a menhelynek, hogy a nehéz hónapok alatt ellátták kutyáját, tudta, hogy megkapott minden figyelmet és szeretetet, amit csak tudtak biztosítani neki. Azóta Titus már haza is költözött régi családjához, és elfoglalta az őt megillető helyet a kanapén.

– Szereti Titust. Most már látjuk, hogy az sosem volt számára egy lehetőség, hogy ne jöjjön vissza kutyájáért. Mindent megtett azért, hogy ne veszítse el. –

 

Cikkajnáló:

18 hónapja él kocsijában, mert nem volt hajlandó lemondani 3 kutyájáról

Gazdátlanul és az új életben – képek örökbe fogadás előtt és után

Búcsút vett kutyájától az altatás előtt, több hónap múlva kiderült, hogy még mindig él

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...