Karosszékeket kaptak a menhelyi kutyák, hogy otthonosabban érezzék magukat a kennelben

Sokszor egy egész apró ötlet, változtatás elég lehet ahhoz, hogy egy életet legalább átmenetileg megváltoztassunk. Az Illionois-i állatvédő szervezet dolgozói rájöttek, hogy a menhelyi kutyák zaklatottságát kitűnően lehet csökkenteni egy kis otthonossággal – mindössze pár karosszék kellett hozzá.

 

Az egész ötlet Buster-rel kezdődött: a kutyával, aki rendszeresen ellopkodta a Knox County Humane Society dolgozóinak székét. Mindegy, hogy éppen telefonáltak vagy a papírmunkával akartak végezni, minden alkalommal meg kellett küzdeniük a hatalmas pit bullal, aki igencsak kitartó, ha ölelkezésről vagy a vállakon átleskelődésről van szó. Felállásról pedig végképp szó sem lehetett, hiszen akkor végérvényesen le kellett volna mondaniuk a székről.

– Nagyon szeret velünk lenni az irodában – nyilatkozta Erin Buckmaster, a menhely vezetője. – Egyszer egy helyi szerelő felajánlott néhány irodai széket, így eldöntöttük, hogy az egyiket Buster-nek adjuk. Onnantól kezdve soha ne engedte át másnak. –

Buster annyira imádta új helyét, hogy Erin úgy gondolta: talán a többi menhelyi kutya mentális állapotán is sokat javítana egy hasonló változtatás. – Miután láttuk, hogy Buster mennyire ragaszkodik hozzá, azt gondoltam, a többi kutya is megérdemli, hogy legyen saját széke. Az emberek gyakran próbálnak megszabadulni régi bútoroktól, amikre már nincs szükségük, így kitaláltuk, hogy egyszerű lenne ebbe az irányba elindulni. –

Amint megjelent a hírfolyamban, hogy a menhely elfogad régi karosszékeket, az adományok özönleni kezdtek. Azonnal 10 kutyának lett saját fotele, amit imádnak. Ha épp nem kint játszanak vagy sétálnak, akkor előszeretettel szundikálnak, pihengetnek egy saját kis takaró társaságában a kényelmes fotelben.

– Azt hiszem, az, hogy van egy saját fotelük a kennelben, nagyban segít komfortosabban érezni magukat, amíg itt vannak nálunk. Csökkenti a stressz szintjüket, biztonságot és otthonosságot ad nekik. – Erin azt reméli, hogy a példájukat más menhelyek is átveszik, nem utolsós orban pedig az emberek felfigyelnek a náluk örökbe fogadható kutyákra, főleg, hogy a legtöbb lakó bull típusú kutya, akiknek pláne nehéz új otthont találni.

Még ha kicsit meg is tépázzák a kutyák, szerencsére azóta már többtucat adomány karosszék várja, hogy ők is a kennelek szerves részeivé váljanak.

 

Számos fantasztikus ötlettel állnak elő a menhelyek:

A menhelyvezető privát vendégházakat épít a kutyáknak

Otthonná változtatták a magányos kutya kennelét

Pizsama parti gyerekeknek a menhelyen

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...