Saját KB bal
Saját KB jobb

Kratu-nak fogalma sem volt, mit keres a Crufts-on, de mindenki imádta

Bár a Crufts idén se volt botrányoktól mentes, de ahogy ez is, az is szinte hagyomány lett, hogy a show-t minden évben ellopja egy szerethető kutya. Idén ez Kratu volt, a keverék lelki támogató állat, akinek lényegében fogalma sem volt, mit keres a világ legnagyobb kutyás show-ján, mégis remekül érezte magát.

 

A show-nak mindig van egy abszolút nem hivatalos favoritja, ez idén Kratu volt, akinek fogalma sem volt, mit keres ott, de mindezt nagyon édesen csinálta. A négy éves lelki támogató eb az egyetlen, akiért gazdája, minden nap képes felkelni. Éppen ezért annyira becsülendő az a közös munka, ami ugyan nem volt tökéletes, mindenesetre mindenki számára megható volt. Hatalmas tapsot is kaptak érte.

Kratu még a pálya szélén lévő önkéntesekhez is odaszaladt egy helló-ra, majd folytatta futását, amihez a megoldókulcs biztosan nem volt a zsebében. A kommentátor még el is ismerte hihetetlen teljesítményét: hiszen nagytestű kutya létére képes volt befutni az alagútba, majd ugyanazon a felén kijönni, tehát képes volt arra, hogy megforduljon odabent, mégpedig nem is lassan.

A kűrnél Kratu sokkal inkább koncentrált arra, hogy pusztán jól érezze magát, és talán ez a legfontosabb mondanivaló, amit az embereknek átadhatott.

Sajnos idén sem zárult problémamentesen a Crufts, amit Birmingham-ben rendeztek meg. Korábban már beszámoltunk az elmúlt évek híres és hírhedt történéseiről, idén a Best in Show utolsó nagy fináléját zavarták meg demonstráló állatvédők. A díjátadó ceremónia alatt egy férfi és egy nő rohant be a ringbe, egyikük egy posztert tartott: „Canine Eugenics” felirattal (Körülbelüli jelentése: Kutyás fajnemesítés – Az eugenika a magasabb rendű embertípusra és ennek kitenyésztethetőségére vonatkozó, erőszakos emberirtásokra is igazolást nyújtó áltudományos elmélet).

 

Ezek is ott történtek:

A tavalyi Crufts legnagyobb kedvence az ügyetlen agility kutya lett

Crufts: A világ leghíresebb és leghírhedtebb kutyás show-ja

Nem a világ legrangosabb kutyakiállításán mérgezték meg a díjazott ír szettert

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thesun, theguardian

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...