Az összetört szívű gazdik tragédiájukkal figyelmeztetik a világot

Christina Young elment dolgozni, és sosem gondolta volna, hogy aznap valóban búcsú puszit ad kutyájának. Petey ellopta az elől hagyott chipes zacskót, és mikor ki akarta enni a tartalmát, a zacskó a fejére szorult és megfulladt. Gazdái sosem bocsátanak meg maguknak, de tragédiájukat arra használják, hogy figyelmeztessenek más kutyásokat is a fel nem mérhető veszélyre.

 

Aznap este Christina párja ért haza előbb a munkából, és nem értette, Petey miért nem szalad üdvözölni őt, ahogy addig mindig. Sajnos amikor megtalálta, már nem tudott segíteni rajta. Petey ellopta a konyhapultról az ott felejtett chipes zacskót, és amikor beledugta a fejét a maradékért, a zacskó rászorult, így Petey nem kapott levegőt és megfulladt.

Christina sosem bocsájtja meg maguknak, ami történt, annak ellenére sem, hogy ezzel a lehetőséggel bizony kevesen számolnának. Arra szeretnék felhasználni történetük nyilvánossá válását, hogy figyelmeztessék a többi gazdit, nehogy az ő kedvencükkel is ez történhessen.

Mint később kiderült, nem ők voltak az egyetlenek, akiket ilyen tragédia ért. Bonnie Harlan is ugyanerről a fájdalomról tudna mesélni: Blue nevű kutyája pontosan ugyanígy halt meg még 2011-ben. Nem sokkal később Bonnie létrehozott egy szervezetet, ami a gazdik informálását tűzte ki célul. Hozzá rengeteg eset befut, ami sokkal gyakoribb, mint hinnénk: heti szinten három-négy ilyen történik szerte a világban.


Bonnie és Blue

Bonnie szervezetének oldalán újra élesztési segédlet és számtalan tipp várja a gazdikat, hogy hogyan kerüljék az ilyen baleseteket: például sokak számára még az sem egyértelmű, hogy a szemetesbe sem szabadna kidobni a zacskókat vagy az éles konzervdobozokat. Javasolják, hogy a kiürült zacskókat apró darabokra vágva dobjuk ki, így sem saját kedvencünket, sem az esetleges kóbor állatokat vagy vadon élő állatokat nem veszélyeztetjük, ha megtalálják a szemetet. Azt is kezdeményezték, hogy kerüljön figyelmeztetés a zacskók külsejére. – Sajnos ez Blue ajándéka a világnak. – nyilatkozta Bonnie.

Michael San Filippo, az Amerikai Állatorvosok Egyesületének szóvivője szerint semmilyen adatuk sincs arra nézve, hogy milyen gyakran fordulnak elő hasonló esetek. Az egyesület eddig inkább azzal a lehetőséggel foglalkozott, hogy az így elfogyasztott emberi ételek milyen betegségeket okozhatnak kutyáinknál, ami szintén nem utolsó szempont. Arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak fulladást okozhat a zacskó, de elfogyasztása akár darabokban is végzetes lehet.


Petey búcsúvideója

 

Sajnos más tragédiák is történnek szerte a világban:

Rocko tragikus története figyelmezteti a gazdikat a nyakörv veszélyeire

Több mint 800 kutya él élelem és fedél nélkül egy törökországi szemétlerakón – mindössze pár állatvédő próbál segíteni

Lila a búvárkutya, aki az óceánokat tisztítja a szeméttől

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...