Saját KB bal
Saját KB jobb

15 év alatt 60 000 állatot mentett meg az Indiába költöző amerikai család

Az Abrams-Myers család eredetileg Seattle-ben lakott, de a ’90-es években szép lassan átköltöztek Indiába. Ott alapították meg az Animal Aid-et, egy állat segélyszervezetet, ahol azóta 60,000 életet mentettek meg, és jó pár ember látásmódját is sikerült megváltoztatniuk.

Erika, Jim és Claire Abrams-Myers már 15 éve Udaipur-ban élnek. Szinte azonnal szembesültek vele, hogy rengeteg sérült állat él az utcákon. Nem volt kihez fordulni, hiszen a városban nem volt állatkórház, ahol az utca állatait ellátták volna (ahogy India nagy részében még most is így van).

Így 2002-ben ők maguk alapítottak egy segítő szervezetet. Alkalmaztak egy állatorvost, és egy évvel később már az első segély kórházat is megalapították. A kezdeti időkben csak pár segítőjük volt, és még telefont sem tudtak intézni maguknak. Azóta olyannyira kinőtték magukat, hogy az elmúlt 15 évben több mint 60,000 állaton segítettek.

Mára egy 4 holdnyi területet bérelnek, ahol 400 állatot látnak el: 250-en közülük kezelést kapnak, a többiek pedig menhelyi állatként laknak ott. 50 teljes munkaidős alkalmazottjuk van, és a világ minden tájáról jönnek hozzájuk önkéntes segítők.

A család vegán életmódot folytat, és egyik fő céljuk az, hogy minél több ember állatokról alkotott szemléletét és hozzáállását megváltoztassák .

Számos állat megsegítéséről mi is beszámoltunk, ami az Animal Aid nevéhez fűződik. Ilyen volt a kátrányba esett kutya megmentése vagy a bénult kóbor kutya csodálatos talpra állítása.

„Az Animal Aid megadja a lehetőséget, hogy megindítsa az embereket. Hadd legyenek az állatok az emberek tanárai, hiszen biztos, hogy a legtöbbjük tanulni fog tőlük.” – meséli a család. – „Sok helyen az állat csak az ember tartozéka, az embernek vannak jogai, de az állatnak semmi. Mi itt máshogy gondolkodunk. Csak az számít, hogy az állatok mit éreznek, mire vágynak. Fantasztikus dolog, amikor egy ember lát egy másik embert segíteni egy állaton, megnyitja a szívét, és ő is hasonlóan akar cselekedni.”

Egy másik férfi is hatalmas tettet visz véghez: az üzletember 735 kutyának biztosít otthont Indiában.

Forrás: Animal Aid Undlimited India

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...