Több órába telt megtisztítani a kátrányba esett kutyát, de sikerült

A fiatal kutya valószínűleg egy építkezésre tévedhetett be, ahol egy kátránnyal teli tartályba esett. Az egész testén sziklaszilárdságúra száradt a fekete anyag, ráadásul a földhöz is odaragasztotta a szerencsétlen állatot. A helyi menhely dolgozói több órai munkával csodálatosra varázsolták.

Egy jóérzésű járókelő megtalálta a pórul járt kutyát, és azonnal riasztotta az indiai állatvédő szervezet, az Animal Aid Unlimited munkatársait. Miután az anyag megszilárdult, az eb már csak a szemeit tudta mozgatni.

Az önkéntesek három teljes órán keresztül masszírozták a kölyök testét különböző növényi olajokkal, mire sikerült megtisztítani a kátránytól. Miután a 90%-át le tudták mosni, beszállították a menhelyre, ahol egy fürdő után hagyták enni és pihenni. 5 nap kellett, mire az újabb növényi olajos kezelések és fürdők segítettek teljesen helyrehozni az eb testét. Állapotának stabilizálását egy súlyos gyomorrontás is nehezítette, amit valószínűleg az okozhatott, hogy a kezdeti vergődésnél lenyelhetett valamennyit a kátrányból. 

Az ő sorsa végül jól alakult, hála az állatvédő önkénteseknek, akiknek egyébként nem ez volt az egyetlen kátrányba esett kutyás esetük.

 

Még több megható történetet találsz:

Metrón szülte meg 9 kölykét egy kutya

Kútba esett kutyát mentettek a tűzoltók

Daisy története

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Animal Aid Unlimited India
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...