Saját KB bal
Saját KB jobb

A menhelyvezető privát vendégházakat épít a kutyáknak

Bár sokaknak vannak rossz élményeik a menhelyekről, de a fejünkben létező, szomorú képpel szemben nem minden menhely ugyanolyan. Az oregoni biztosan nem: a menhelyvezető úgy gondolta, hogy egyetlen kutyának sem szabadna szűk ketrecekben élnie, így a kennelek helyett teljesen berendezett privát vendégházakat épített nekik. 

Nem is lehet olyan rossz mentett kutyának lenni a The Luvable Dog Rescue állatmentő szervezet oregoni menhelyén. A kanyargós utcák, a kis színes házak szinte egy filmbéli jelenet egyik helyszínének is beillenének: a kiépített vendégházak ráadásul extra komfortosak.

A menhely területe már önmagában idealisztikus a maga 222 ezer négyzetméterével, erdőkkel, rétekkel, túra útvonalakkal. De így, a kisházakkal minden kutyának saját kinti és benti helye is lett, ami nem ketrec, nem beton és nem sár.

A belső részben bútorok, festmények, hétköznapi tárgyak – mind mind azt szolgálják, hogy a kutyák otthon érezzék magukat, akár egy valódi otthon valódi bútorai, tárgyai közt.

Ráadásul a környezet az örökbe adásukat is nagyban segíti: az érdeklődők beleláthatják a kutyákat saját otthoni környezetükbe, így könnyebb elképzelni egy esetleges közös életet.

Liesl Wilhardt, a Luvable Dog Rescue vezetője az egyik fő ötletgazdája a projektnek. Véleménye szerint egyetlen kutyának sem szabadna ketrecekben töltenie az életét, így ő tett érte, hogy náluk ne így legyen.

A másik, sokkal egyszerűbb ok a különleges házak felépítésére az volt, hogy így a kutyák viselkedését is lehet tesztelni, hogyan viselkednének egy lakásban, a bútorokkal, az emberi környezetben.

 

Kapcsolódó tartalmainkból:

Otthonná változtatták a magányos kutya kennelét

A kenneltartás súlyos viselkedési zavarokhoz vezethet

Milyen hosszú ideig és hogyan hagyhatjuk otthon egyedül kutyáinkat?

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...