Saját KB bal
Saját KB jobb

A kóbor kutya nem bírta elhagyni halott társát

Argentínában rögzítették a szívszorongató jelenetet, ahol egy fekete kóbor kutya őrzi halott társát, akit egy kocsiból tettek ki, miután elüthették. Miután a tetemet elvitték, a kutya sokáig kereste. Azóta eltűnt, most őt keresik.

Az állatok esetében nem számít sokat, hogy jól szocializáltan, családban nevelkednek vagy az utcán, ha ragaszkodásról van szó. Egy kóbor állat ugyanúgy képes a kötődésre, és ugyanúgy megélheti a veszteség érzését.

Bernalban, Buenos Aires egyik kerületében videózták le a gyászoló kutyát, akinek négylábú barátját egy autó gázolhatta halálra. A szemtanúk szerint egy autó félrehúzódott, és egy műanyag zacskóban kitette az út szélére a halott állatot, majd elhajtott.

A fekete kutya, akit a helyiek Negrito-nak neveztek el, valószínűleg követte az autót, aki elütötte majd felszedte barátját, és amikor kitették a kocsiból, utolérte, és vele maradt egész éjjel. Semmilyen unszolásra nem mozdult, sem étellel, sem vízzel nem tudták elcsalni.

Az egyik szemtanú, Chicho számolt be róla, hogy ő szabadította ki az akkor már halott kutya testét a nejlon zacskóból.

Egy idő után valahogy a kiérkező hatóságoknak sikerült Negrito-t lefoglalniuk egy rövid időre, aki, miután felismerte, hogy társát elvitték, kétségbeesetten járkált sarokról sarokra, még a szemetes zacskók között is kereste a másik állatot.

Chico és sokan mások is keresik Negrito-t, szeretnének segíteni rajta, de azóta senki sem látta. Chico felhívást intézett a helyik felé, hogy azonnal értesítsék, ha látják a szomorú sorsú, magára maradt ebet.

 

Cikkajánló:

Létezik egy puerto rico-i tengerpart, ahova meghalni teszik ki a kutyákat

Kutyagyász – létezik-e?

A kórház előtt várt a kutya, hátha megláthatja újra a gazdáját

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...