A lány becsempészte a szorongó nagyi kutyáját a kórházba

A 21 éves Shelby Hennick nagymamáját kórházba szállították, miután gyógyszerek mellékhatásaként lebénult. Az idős hölgy teljesen összetört, így unokája zseniális tervet eszelt ki, hogy felvidítsa. Régóta tudjuk, hogy néha egy kis szeretet többet gyógyít, mint maga a gyógyászat. 

Shelby azon gondolkodott, mik azok a dolgok, amik fontosak lehetnek a nagyinak, és persze azonnal Patsy, a hölgy kutyája jutott az eszébe. Sajnos abba a kórházba, ahol a nénit kezelték, nem engedtek be állatokat, ezért az unokája kénytelen volt úgy dönteni, hogy egy kicsit áthágja a szabályokat, lesz ami lesz.

Patsy 13 éve a nagyival él, nagyon erős kapcsolat alakult ki köztük az évek során. Shelby tudta, hogyha valaki jó hatással lesz a nagymamája állapotára, akkor az a kutyája.

„Nem terveztem el semmit, csak találtam egy takarót a kocsimban” – meséli Shelby. – „Belecsomagoltam, mintha egy kisbaba lenne, és egyszerűen besétáltam. Szerencsére elég késő volt, így nem igazán figyeltek ránk, csak odaintegettem, és mentem tovább. Patsy teljesen csendben volt, csak végig nyalogatta a karomat. Szerintem az egyik nővér ugyan gyanút fogott, de tovább sétált.”

Patsy és a nagymama nagyon boldogok voltak, hogy újra láthatják egymást. A nagyi el sem hitte, mikor unokája kicsomagolta kedvencét. A lányt azóta a legszeretetreméltóbb rokonként tisztelik világszerte, egy követendő példának, hogyan kell törődni szeretteinkkel.

Az Egyesült Államokban közel húszezer képzett terápiás kutya dolgozik rendszeresen, az általuk ellátott személyek száma meghaladja a kétszázezer főt. Az EU országaiban mintegy öt-hatezer ilyen állatot tartanak nyilván. Nálunk 521 különféle segítőkutya dolgozik összesen.

„Vegyen be két tablettát, ölelje át a kutyáját, és hívjon reggel.” – írja Stacey Cohen amerikai közéleti személyiség, az Animal Radio igazgatója, rámutatva arra, hogy az állat-asszisztált terápia (AAT)* mindinkább elfogadottá válik a humán egészségügyben.

 

További híreink hasonló témában:

Dogtorok a magyar kórházban

Terápiás kutyák a kórházban

Háziállatok látogathatják meg a betegeket egy kanadai kórházban

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...