Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

Zseniális ötlettel állt elő egy újonnan létrehozott menhely Rio de Janeiro-ban. Otthont, ellátást és fizetést ad az utcán kutyájukkal élő embereknek, cserébe segítenek ellátni a menhelyi kutyusokat, és a gazdikeresésben is részt vesznek.

Egészen egyszerű az ötlet, és egyelőre nagyon is működőképesnek bizonyul. Brazíliában rengeteg ember és kutya él az utcán, sokan együtt, családként. Az országot sújtó krízis miatt rengetegen veszítik el állásukat és kerülnek az utcára. A menhely azokat az állatszerető embereket választja ki, akik nehézségeik ellenére sem voltak hajandók megválni kedvencüktől.

A város vezetése felismerte, hogy a menhelyek helyzetének javulása sokkal inkább függ a lakosok hozzáállásától és munkájától, mint magától a vezetéstől. A tanács arra az egyedülálló szeretetre, és kölcsönös szükségre alapozta a döntését, amely összeköti a hajléktalan embereket és az elhagyott kutyákat.

„Sokmindent kell elintéznünk, hogy működjön az elv, de egyszerűen nem hagyhatjuk az állam vagy a város kezében a menhelyek irányítását. Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy az állatok megfelelő jóléte a közegészségre is nagy hatással van. Ha az állatokkal törődsz, azzal az egész közösséget kezeled”. – mondja David Miranda, Rio de Janeiro városi tanácsának tagja.

Az első hajléktalant, akit alkalmaztak, a legelső embernek, a hely menedzserének tették meg. A férfi Francisco David hajléktalanként 3 otthon nélküli gyermeket fogadott örökbe korábban, és gondoskodik róluk azóta is. A menhely vezetőjeként célja, hogy minél több kutyát gyűjtsenek össze az utca veszélyei elől, és biztonságos helyen megkezdjék az örökbe adásukat, emellett pedig segítsenek az utcán élő embereknek új lehetőségeket és hasznos elfoglaltságot kapni.

Az első alkalmazott segítő, a 20 éves Lucas szerint az utcán élő emberek rengeteg megaláztatást élnek át, és semmilyen támogatást nem kapnak. A menhelytől hatalmas lehetőséget kapott: kutyájával együtt most már van hol aludnia, van mit ennie, és végre valami hasznos, jó dolog, amivel foglalkozhat. – „Úgy bánnak velem, mint egy emberrel.”

A szervezők remélik, hogy a modell az egész világon elterjed majd.

 

Cikkajánló:

A brazil buszpályaudvar befogadta a kóbor kutyákat a hideg elől

Más ember lesz a gyerek kutya mellett?

A vezető állatorvos minden étkezést együtt fogyaszt el az ételt megtagadó kutyával

A házaspár több mint 600 kutyának ad otthont

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...