Több mint négy kutyát sétáltat? Hampshire-ben 100 font bírság jár érte

Az angliai Hampshire-ben a városi tanács azzal igyekszik csökkenteni az utcán hagyott kutyakaki tetemes mennyiségét, hogy megbírságolja azokat, akik négynél több kutyát sétáltatnak egyszerre. Pedig akárhogy is nézzük, matematikailag ugyanannyi a kaki. 

Akár 100 font (35 ezer forint) bírságot is kiszabhatnak arra, akinek történetesen 5 kutyája van egyszerre az utcán, függetlenül attól, hogy önmagában jogkövető állampolgár, és mind az 5 kutyája után fel szokta szedni a kutyagumit.

A tanács elnöke, Graham Burgess szerint azért volt szükséges a szigorítás, mert máshogy nem lehet elejét venni az ürülék csökkentésének. A gazdiknak nem csak a sétáltatott létszámot kell maximalizálniuk, de egy esetleges ellenőrzés esetén be kell bizonyítaniuk, hogy van náluk olyan eszköz, amivel fel tudják majd szedni kutyájuk után a kakit. Ezt utóbbit értjük.

A korábbi szabályok szerint egyszerre 6 kutyát lehetett sétáltatni, ezt szigorították most 4-re, ezzel igyekeznek csökkenteni a kutyások és a nem kutyások közti súrlódásokat is.

Ha pusztán matematikailag nézzük a kérdést: 5 kutya egyszerre az utcán pontosan ugyanannyi kutyakakit termel, mint 2 – 3 osztásban sétáltatva, így a mennyiségi kérdés nem oldódik meg ezzel, maximum a több kutyát tartó gazdiknak többször kell fordulniuk, több időt fognak tölteni az utcán. De ha eddig is felszedték a kakit, maximum csak az életük lett újra egy kicsit nehezebb és korlátozottabb.

 

Ezek is kapcsolódnak:

Egy évig mentesülhetsz a helyi adó alól, ha „beköpsz” egy kutyaürüléket maga mögött hagyó gazdát

Bécs nemet mond a kutyakakira

Szegeden 150 ezer forintos bírság jár a szabadon lévő kutyákért

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...