Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy Virginia-ban élő férfi került bíróság elé, mert lelőtte végstádiumban lévő vizsláját

Michael Whalen kutyája, egy magyar vizsla már régóta beteg volt, és amikor egy nagyobb rohama nem akart abbamaradni, tulajdonosa kivitte a tengerpartra, lelőtte, majd félig-meddig eltemette a homokba. A tulajdonos szerint a szenvedéseitől szabadította meg.

Whalen elmondása szerint a 15 éves Allie ún. Cushing-szindrómában szenvedett, régóta beteg volt. Amikor egy hirtelen roham nem maradt abba, gazdája úgy döntött, megkíméli a további szenvedésektől.

Állatorvosa már februárban javasolta, hogy altassa el a szép kort megélt vizslát, de gazdája akkor úgy ítélte meg, hogy még stabil az állapota, és gyógyszerekkel nyernek egy kis együtt tölthető időt.

Azonban nem sokkal később Allie már nem tudott túljutni egy rohamon. Whalen szerint azért nem vitte non-stop állatkórházba elaltatni, mert ilyen állapotban kockázatos lett volna ennyit utaztatni, és neki is veszélyes lett volna vezetés közben a kutyával foglalkoznia.

A leggyorsabb utat akarta választani, hogy az állatot megkímélje szenvedéseitől, így egy talicskán letolta a tengerpartra még napfelkelte előtt. Állítólag azért, mert kutyája szerette az óceánt. Elmondása szerint sírva ásta meg egy félreeső területen a homokba a lyukat.

A rendőrség akkor kezdett nyomozni, mikor Allie-t megtalálta egy arra járó ember. Állítólag teste csak félig volt eltemetve, a mancsa kilógott a homokból.

Whalen ügyvédje szerint védence úgy viselkedett, ahogy bármelyik állatszerető gazda viselkedne hasonló helyzetben.

Whalen azt mondta, Allie-vel elválaszthatatlanok voltak, mindent együtt csináltak. Egyszerűen csak segítenie kellett abban a pillanatban a kutyájának elhagyni ezt a világot.

Büntetésre számíthat egyrészt állatokkal szembeni kegyetlenkedés, valamint „illegális hulladék” lerakás vádjában. A pénzbírság mellett akár fél – 1 év közötti börtönbüntetés is várhat rá az első vádpontban.

Whalen azt nyilatkozta, nem tudta, hogy illegális a kedvencét a tengerparton eltemetni, és ő csak segíteni akart legjobb barátjának. A bíróság feladata lesz, hogy megítélje tettét és indokait.

Az ügyben a következő bírósági tárgyalás júniusban lesz.

 

Ezeket is ajánljuk:

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

Alaszkában mostantól a kutyával is foglalkoznia kell a bíróságnak válás esetén

Daganat nőtt a kutyájára, nem törődtek vele – elítélték

Az állatkínzások bírósági gyakorlataiból

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...