Mozgólépcső miatt kellett amputálni egy kutya lábujját

Erre sem lehet elégszer figyelmeztetni a kutyatulajdonosokat: vasárnap délelőtt a Batthyány téri metrómegállónál történt az újabb baleset, a mozgólépcső becsípte egy külföldi csapat egyik kutyájának lábujjait. Fájdalmában az eb saját gazdáját is többször megharapta. 

Végül a helyszínen egy 15 éves fiú segített kutyán és gazdáján. A tulajdonos szintén orvosi ellátásra szorult, hozzá mentőt hívtak, a sérült állatot pedig a Rex Állatkórházba szállították.

A Lola névre hallgató eb azonnali műtétre szorult, amikor is amputálni kellett egyik lábujját. Sérüléséből fel fog gyógyulni, de lábadozása biztosan hosszúra nyúlik.

Hogyan használjuk helyesen a mozgólépcsőt, ha kutyával utazunk?

Kistestű kutyát minden esetben vegyük az ölünkbe.

Nagyobb testű kutyáknál vagy használjuk az éppen nem működő, álló helyzetben lévő mozgólépcsőt (ezt jelezzük az ott tartózkodó személyzetnek), vagy segítségünkre lehet egy erősebb hám, amivel a fel- és lelépésnél könnyen megemelhetjük nagyobb testű kutyánkat is. Egyik kezünkkel emeljük a hám tetejét, másikkal pedig benyúlunk a kutya hasa alá, így könnyebben a levegőbe emelhetjük pár másodpercre. 

A BKK Üzletszabályzata így rendelkezik kutya mozgólépcsőn történő szállításáról:

„Kutya csak felemelve szállítható. Súlyosabb testű kutyával az állomáson szolgálatot teljesítő személyzetnek történő bejelentés után, a tartalékban lévő – álló – mozgólépcsőt kell igénybe venni, amennyiben ez lehetséges.”


Vigyázzunk rájuk, előzzük meg a baleseteket! 

 

Ez is fontos lehet:

Tudtad, hogy a mozgólépcső súlyos sérüléseket okozhat?

Tények és tévhitek az ivartalanításról

Amit a mérgekről minden kutyatartónak tudnia kell

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Rex Kutyaotthon Alapítvány

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...