Saját KB bal
Saját KB jobb

Szolgálati kutyát loptak

A szomszédos terület biztonsági őre figyelt fel arra, hogy a Kis Duna Polgárőr Egyesület telephelyéről egy férfi épp magával viszi az Egyesület szolgálati kutyáját, Zorallt – számolt be a hírről a police.hu.

Az Egyesület képviselője október 13-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mikor a szervezethez és a rendőrséghez is beérkezett a hír: Zorall, az 5 éves német juhászkutya eltűnt a telepehelyről. A járőrök azonnal a keresésére indultak, amelyben a polgárőrök is közreműködtek. Hamarosan be is futott a pontos információ: a tolvajt egy mosonmagyaróvári bevásárlóközponthoz közeli bokros területen látták a kutyával.

A helyszínen igazoltatták és letartóztatták a kutya eltulajdonításával gyanúsított 37 éves bolgár férfit. Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt az eljárás megindult, az elkövető állítólag beismerte tettét, de annak okait még nem hozták nyilvánosságra.

A szolgálati kutyák hatalmas eszmei és pénzbeli értéket képviselnek, hiszen kiképzésük nem olcsó, eszmei értékük a végzett munka hasznossága miatt szinte felbecsülhetetlen. Nem utolsó sorban pedig ők is valaki négylábú barátai. Zorall sikeresen visszakerült gazdájához, így továbbra is folytathatja fantasztikus szolgálati munkáját.  

 

 

 

Ezeket is ajánljuk:

A NAV szolgálati kutyái félmilliárd forintnyi illegális árura bukkantak az idén

Korunk texasi hősei ledobták a ruhát és milyen jól tették

Nagyköveti kutyaszemle

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: police.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...