II. Erzsébet királynő egyik utolsó corgiját gyászolja

A 13 éves Holly-t hosszas betegség után altatták el. Anglia első számú hölgye egyébként fanatikus kutya rajongó. A kedvencek még a protokolláris eseményeken is jelen voltak az elmúlt hatvan évben. Ismerjük meg, hogyan bánik velük!

A királynő az első kutyáját 18 éves születésnapjára kapta a szüleitől, akit Susan-nak hívtak.  Susan még a királyi pár nászútján is részt vehetett. Az udvarban 30 corgi élt, és mind az első kutyák leszármazottjai voltak.

A most elhunyt Holly legalább olyan ismert volt, mint gazdája: részt vett egy, a 2012-es londoni olimpiai megnyitón lejátszott James Bond jelenetben, és szerepelt azon a nagysikerű fotón, is, amit Annie Liebovitz készített a királynő 90. születésnapján.


Forrás: people.com

A királynőnek már csak Willow maradt, illetve két ún. „dorgi-ja” (a corgi és a tacskó keveréke): Vulcan és Candy. Holly és Willow mellett ők is szerepeltek a híres áprilisi fotón.

A corgik ugyanolyan jelképei az uralkodónak, mint a híres korona, amit nagyobb események alkalmával visel. A királynő úgy döntött, egy kutyáját sem helyezi el máshol, attól félve, hogy esetleg idős korára való tekintettel egyszer hátra hagyja őket, azonban már nem pótolja újakkal az elpusztult állatokat, tekintettel a saját előrehaladott életkorára. Azért is döntött így, mert félő, hogy a szeleburdi kölykökön átesne, ami az ő korában (90 éves) végzetes lehet.

II. Erzsébet királynő személyesen ügyel a kutyák étkeztetésére, nem ehetnek konzervet, ehelyett étlapjukon szerepel bélszín és csirkemell is, a királynő maga eteti őket minden nap pontban ötkor. Az uralkodó megszállott szeretete abban is megmutatkozik, hogy a ruhapróbák után egy mágnessel szedi össze az esetlegesen földre hullott gombostűket, hogy azok ne sértsék fel a kutyák talpát. Egy alkalommal az egyik eb megbetegedett, és a királynő ragaszkodott hozzá, hogy alkalmazzanak az állaton homeopátiás kezelést, mert az rajta is jótékony hatást fejtett ki.

___________________________________________________________________________________

Tudtad?

Egy legenda szerint a Corgi a tündérek elvarázsolt kutyája. A tündérek és manók használták őket hintóik, szekereik húzására csatába menet. Éjjelenként a Welsh Corgik elszöktek játszani a varázslatos kis emberekkel. Azt mondják, hogy akinek igazán érző szíve és éles szeme van, az láthatja a corgik hátán a tündérek nyergét és a hám nyomait a vállaikon.

A Corgi szónak is van legendája. Néhányan azt mondják, hogy a welsh „cor” szó azt jelenti: törpe, míg a „ci” jelentése kutya, ami aztán átalakult gi-é és így jött létre a Corgi szó. A szó maga utal a varázslatra, a képzeletre és a törpékre.

Olyanok ők, mint kis varázslatos kutyái a kis varázslatos embereknek. A corgi eredeti célja a marhák terelése és hogy elijessze a ragadozókat, akik kiszemelték a marhákat. Így aztán ők komoly, de korántsem annyira varázslatos célt is szolgálnak.
___________________________________________________________________________________


II. Erzsébet „James Bonddal” (Daniel Craig)

Holly-t skóciai palota kertjének egy olyan pontján temették el, ahol a királynő mindig ráláthat a sírra az ablakából. A korábbi népes család immáron 3 kutyára fogyott.

További jó egészséget az uralkodónak és falkájának!

 

További érdekességek:

5 éves lett a világ leghíresebb magyar kutyája

Kutyák, mint festők modelljei

Kutyajogsi külföldön

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: People
Kezdőfotó: Sipa USA
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...