Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyás tüntetés a Római part elpusztítása ellen

A demonstráció abszolút értelemben sem volt kicsi a magyar átlaghoz képest, de ha azt vesszük, hogy itt alapvetően helyi ügyben tüntettek, nagyrészt helyiek, akkor kifejezetten komoly tiltakozó akciót hozott össze a „Maradjanak a fák a Rómain” facebook-csoport – írja a 444.hu.

„Állj fel a Rómaiért!” – 1500 fa és az ottlakók sorsáért vonult fel vasárnap délután a minden indulatot mellőző több mint ezer fős tömeg, amelynek jó részét kisgyerekek és kutyák tették ki.

A Római part Budapest egyik kincse, más nagyvárosok kénytelenek mesterségesen kialakítani hasonló területeket, hogy enyhítsenek a városi környezet terheltségén – mind a szennyezett levegőn, mind az emberek életén. A partszakasz a családok, kutyás emberek egyik kedvenc kikapcsolódási lehetősége, a kerület szinte semmilyen más területe nem képes átvenni szerepét. 


Forrás: wikimedia

A megmozdulást támogató szakemberek szerint sokkal kedvezőbb lenne, ha a mobilgát a Nánási út – Királyok útja vonalon épülne meg, ahol a fő védvonal húzódik, és a zöldfelületet is megóvná, de a főpolgármester szerint az a kivitelezés drágább lenne.


Az eredeti építkezés novemberben kezdődött volna, de egyelőre úgy tudni, ismeretlen okokból elhalasztották a kezdést. A felvonulás békésen zajlott, maximum a négylábúak adtak hangot nemtetszésüknek egy-egy harsányabb közbeugatással.

 

 

A témában ajánljuk:

Kutyák a természetes Római partért

Állatbarát belváros

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: 444.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...