Hóesést ajándékozott haldokló kutyájának

Spunky-t nemrég a rák egy kezelhetetlen formájával diagnosztizálták. Gazdája, Ashley Niels összeomlott, nehezen meghozta a döntést: az altatás mellett határozott, hiszen kutyájának már komoly fájdalmai voltak. De előtte tett egy utolsó ígéretet kutyájának, amit be is váltott: egy utolsó játékot a hóesésben.

Spunky-t kölyökként fogadták örökbe Wisconsinban, és mindig is imádta a havat: minél hidegebb volt, ő annál boldogabban játszott. Miután a család Texasba költözött, a hideg és a hó kimaradt a husky-német juhász-csau csau keverék kutya életéből.

Niels munkatársai és barátai megértették, mit jelent a nőnek négylábú barátja és a neki tett utolsó ígéret, így béreltek egy hógépet, hogy segítsenek a kívánságot valóra váltani.

Gazdája szerint Spunky úgy állt ott a hóesésben, mint aki nem egészen biztos benne, hogy mi történik, hiszen a géppel előállított hó nem volt hideg.

„Azt hiszem, látta, én mennyire izgatott vagyok, így ő is úgy gondolta, hogy ez egy klassz dolog” – mondta Niels. – „Azt hiszem, érezte mindazt a szeretetet, amit át akartunk adni neki.

Spunky havas élménye után – véletlen vagy nem – az állatorvosnak közbejött valami, és kénytelen volt lemondani az altatásra megbeszélt időpontot. A kutya ezzel egy időben elkezdte jobban érezni magát, mintha a fájdalmai is enyhültek volna. Persze gazdája tisztában van vele, hogy ez a kis lopott idő véges: Spunky-nak nincs sok hátra.

Amíg boldog, addig nem szeretném ezt elvenni tőle” – mondta Niels, aki már egyszer megrendezte kutyája utolsó, legszebb napját, és most szeretetben megélik az utolsó utáni napokat is.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

forrás: Daily Mail
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...