A sors iróniája – kutyák a forró autóban a kampány alatt!

Önkéntes gazditársaimmal ma azért kampányoltunk a Budaörsi Tesco Áruház parkolójában, hogy felhívjuk az autós kutyatartók figyelmét arra, nyáron soha, semmilyen körülmények között nem szabad az autóban hagyni kedvencüket még néhány percre sem – írja a Kutyaelsősegély oldalán Kis Anna. (Egyúttal arra is figyelmeztettük az autósokat, hogy nem csak kutyát, természetesen más élőlényt sem lehet az autóban hagyni nyáron!) Megdöbbentő esettel találkoztunk éppen a sajtótájékoztató ideje alatt.

A sors iróniája, hogy a kampány 2. órájában pont megláttunk egy autót, amiben 2 kutya szenvedett a nagy forróságban. Bár az ablak kicsit le volt engedve (mint tudjuk, ez semmit nem jelent és a hőguta így nem előzhető meg!), a gazdik legalább 15 percig nem tértek vissza a nagy melegben. Azonnal bemondattuk az áruházban az autó rendszámát és kértük a tulajdonosokat, azonnal térjenek vissza az autóhoz, különben a kutyáik perceken belül hőgutát kapnak. Szerencsére meghallották a felhívást és még időben visszatértek a helyszínre.

A kedvencek megmenekültek, ablakbetörésre és életmentésre így nem került sor. Na de mi van akkor, ha valamilyen előre nem látható dolog miatt nem tudnak időben visszatérni az autóhoz? A kutyák eközben hőgutát kapnak, és óriási kínok között elpusztulnak, ha nincs ott senki, hogy segítsen rajtuk.

Sajnos az élet is igazolta, hogy a mai akciónk rendkívül időszerű és még mindig információhiány van ebben a témában (is).

Reméljük, hogy a kampány híre és ezáltal a hőgutaveszélyre vonatkozó információ minden kutyatartóhoz eljut, hiszen fontos, hogy végre mindenki megértse, nagyon komoly, életveszélyes dologról van szó, és a gazdi felelőssége, hogy megelőzze a bajt.

A gazdiknak osztott egyedi – legyezőként funkcionáló – információs anyag jó minőségben megtekinthető a http://www.kutyaelsosegely.hu/kampanyoldalon.

A Hőgutaveszély kampányról ITT olvashatsz bővebben.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...