Saját KB bal
Saját KB jobb

Az egész országot átutazták, hogy vak kutyájuk mellé egy másik vak négylábút fogadhassanak örökbe

Vannak olyan emberek, akik pénzt, időt és energiát nem kímélve igyekeznek segíteni a legrászorultabbakon. Képesek akár arra is, hogy 3300 km-t és 32 órát utazzanak egy örökbefogadás miatt. Majd ugyanezt az utat hazafelé is megtegyék, immáron az új családtagjukkal együtt.

Batty-nak, a tüneményes bulldognak nem jutott könnyű élet. Egy születési rendellenesség miatt egyik szemére sem látott, és aprócska testét saját ürüléke borította. A sacramentoi SPCA állatmentő szervezet fogadta be a fehér bundájú kölyköt. Azt feltételezik, hogy a kiskutya egy szaporítónál látta meg a napvilágot és a szülei rokonságban álltak egymással emiatt születethetett vakon. A kis bulldogot 4 hónapos korában egy kedves videóban mutatták be a nagyvilágnak, hogy mielőbb megtalálhassa szerető családját.

Ekkor került a képbe Cassidy Kraus és barátja Brett Weyers, akik meglátták a videót és azonnal beleszerettek a vak kutyusba. Már volt tapasztaltuk abban is, hogy hogyan éljenek együtt egy fogyatékos négylábúval, hiszen Soto, a pár szintén bulldog fajtájú kutyusa ugyanúgy vak volt, mint Batty.

„Azonnal tudtuk, hogy meg kell mentenünk ezt a bulldogot. Keresve sem találhattunk volna jobb társat Soto mellé.” – mondta Kraus az Inside Edition – nek.

A pár sokat foglalkozott Sotoval, az alapvető parancsszavakon túl megtanították neki azt is, hogy például mikor léphet le a járdáról. Battyval is hasonló képzés terveztek.

Volt azonban egy aprócska bökkenő: Wisconsinban éltek, azaz 3300 km-re a menhelytől. Elküldték a jelentkezésüket az SPCA-nak, de a távolság miatt úgy gondolták, hogy nem sok esélyük van az örökbefogadásra. Aztán megcsörrent a telefon és a pár boldogan csomagolni kezdett.

Sotoval együtt  keltek útra, hogy egész Amerikát átszelve 32 óra és több mint 3000 km megtétele után találkozzanak Battyval, azaz Ago-val. Szerencsére a két fogyatékos kutyus azonnal megszerette egymást és immáron a plusz négy manccsal kibővült családnak már csak a hazavezető hosszú út volt hátra.

Mostanra Ago elfoglalta helyét új családjában , gazdái pedig elkezdik megtanítani neki a mindennapi élethez szükséges dolgokat.

 

Olvassátok el korábbi cikkünket is :

Fogyatékos kutya is lehet imádnivaló

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: barkpost.com, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...