Az egész országot átutazták, hogy vak kutyájuk mellé egy másik vak négylábút fogadhassanak örökbe

Vannak olyan emberek, akik pénzt, időt és energiát nem kímélve igyekeznek segíteni a legrászorultabbakon. Képesek akár arra is, hogy 3300 km-t és 32 órát utazzanak egy örökbefogadás miatt. Majd ugyanezt az utat hazafelé is megtegyék, immáron az új családtagjukkal együtt.

Batty-nak, a tüneményes bulldognak nem jutott könnyű élet. Egy születési rendellenesség miatt egyik szemére sem látott, és aprócska testét saját ürüléke borította. A sacramentoi SPCA állatmentő szervezet fogadta be a fehér bundájú kölyköt. Azt feltételezik, hogy a kiskutya egy szaporítónál látta meg a napvilágot és a szülei rokonságban álltak egymással emiatt születethetett vakon. A kis bulldogot 4 hónapos korában egy kedves videóban mutatták be a nagyvilágnak, hogy mielőbb megtalálhassa szerető családját.

Ekkor került a képbe Cassidy Kraus és barátja Brett Weyers, akik meglátták a videót és azonnal beleszerettek a vak kutyusba. Már volt tapasztaltuk abban is, hogy hogyan éljenek együtt egy fogyatékos négylábúval, hiszen Soto, a pár szintén bulldog fajtájú kutyusa ugyanúgy vak volt, mint Batty.

„Azonnal tudtuk, hogy meg kell mentenünk ezt a bulldogot. Keresve sem találhattunk volna jobb társat Soto mellé.” – mondta Kraus az Inside Edition – nek.

A pár sokat foglalkozott Sotoval, az alapvető parancsszavakon túl megtanították neki azt is, hogy például mikor léphet le a járdáról. Battyval is hasonló képzés terveztek.

Volt azonban egy aprócska bökkenő: Wisconsinban éltek, azaz 3300 km-re a menhelytől. Elküldték a jelentkezésüket az SPCA-nak, de a távolság miatt úgy gondolták, hogy nem sok esélyük van az örökbefogadásra. Aztán megcsörrent a telefon és a pár boldogan csomagolni kezdett.

Sotoval együtt  keltek útra, hogy egész Amerikát átszelve 32 óra és több mint 3000 km megtétele után találkozzanak Battyval, azaz Ago-val. Szerencsére a két fogyatékos kutyus azonnal megszerette egymást és immáron a plusz négy manccsal kibővült családnak már csak a hazavezető hosszú út volt hátra.

Mostanra Ago elfoglalta helyét új családjában , gazdái pedig elkezdik megtanítani neki a mindennapi élethez szükséges dolgokat.

 

Olvassátok el korábbi cikkünket is :

Fogyatékos kutya is lehet imádnivaló

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: barkpost.com, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...