Wash & Vau az árva kutyák örökbefogadásáért

A menhelyen élő kutyáknak sokszor nem könnyű új, szerető családot találni. A szinte mindenhol zsúfolásig telt menhelyeken szűkek az anyagi lehetőségek. Az állatok alapellátásán kívül nem nagyon futja „extrákra”. Ezen szeretnének segíteni a Wash & Vau önkiszolgáló kutyamosó tulajdonosai, akik most a NOÉ Állatotthon gazdira váró védenceit ingyen varázsolják tisztává, hogy könnyebben gazdira találhassanak.

Nemrégiben nyílt meg Budapest első önkiszolgáló kutyamosója, a Wash & Vau. A nyitás óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kutyamosót minden nap sok sáros, koszos négylábú és gazdája keresi fel, hogy egy gyors samponos fürdést és szárítást követően újjászületve távozzanak.

Azonban nem minden kutyus ilyen szerencsés, sokan áldozatul esnek az emberi felelőtlenségnek, és az utcán, vagy jobb esetben egy menhelyen töltik életük egy (jelentős) részét. A gazdára találást számtalan dolog nehezíti, minden menhely az anyagi források hiányával küzd, sokszor jó, ha elfogadható körülményeket, táplálékot és állatorvosi ellátást tudnak biztosítani a gazdára váróknak. Annak ellenére, hogy mindent megtesznek védenceikért, olyan plusz dolgot általában nem tudnak biztosítani számukra, ami komfortérzetüket növelné, és hozzásegítené őket a mielőbbi új élethez.

A Wash & Vau önkiszolgáló kutyamosó tulajdonosai elhatározták, hogy segítik a menhelyen élők gazdira találását azzal, hogy tisztává és illatossá varázsolják őket. Ehhez egy mobil kutyamosót telepítenek, melyet a hétvégén avatnak fel a NOÉ Állatotthon örökbefogadó-, és gyereknapján. A kutyamosó használata gyerekjáték, de a Wash&Vau munkatársai természetesen mindenben segítenek azoknak, akik ezt igénylik.

A kihelyezett kutyamosó addig maradhat, amíg minden árva kutyus sorra nem kerül a fürdetésnél.

A NOÉ Állatotthon gyereknapi eseményéről ITT olvashattok többet.

Egy alapos samponos mosást és szárítást követően pedig minden bunda újjászületik, és talán nőnek az esélyek arra, hogy az immáron szép tiszta négylábú örökre elrabolja egy felelős kétlábú szívét.

Az ötlet és a kezdeményezés követendő példa, hazánkban még sajnos nem általános, de bízunk abban, hogy a jó példa ragadós :-), és másoknak is ötletet ad. New Yorkban például egy kutyakozmetikus járja a menhelyeket és idős kutyákat fazoníroz.

 

Olvassátok el korábbi cikkeinket is a Wash&Vau-ról:

Koszos, sáros, büdös vagy csak egyszerűen melege van Kedvencednek? Irány a kutyamosó!

Wash & Vau önkiszolgáló kutyamosó Budapesten

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

fotók: Wash&Vau kutyamosó
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...