Saját KB bal
Saját KB jobb

Flamingók ezrei érkeztek az indiai fővárosába a karantén alatt

Az elmúlt hetekben tömegesen érkeztek gyönyörű rózsaszín flamingók Mumbai városába. Mivel az emberek nem mozdulhatnak ki otthonról, a flamingókat senki nem zavarja a városban.

Rózsaszínre festik a várost

Mialatt az emberek karanténban ülnek otthonaikban és a szabad kijárás erősen korlátozva lett a világ szinte minden táján, addig a természet sok helyen visszafoglalta az emberek által elfoglalt helyeiket. Ha nem is teljes átvételről van szó, de olyan vadon élő állatok jelentek meg bizonyos helyeken, ahol azelőtt nagyon ritkán, vagy soha nem lehetett őket felfedezni. Thaiföldön például visszatértek fészkelni a teknősök a strandokra. India fővárosában pedig flamingók ezrei időznek jelenleg is. A Science Times szerint a flamingók az 1980-as évek óta vándorolnak a városba október és március között, de ekkora számban még soha nem látták őket a térségben.

A világon ismert hat flamingófaj közül Indiában a rózsás és a kis flamingó ismert. Kutatók úgy vélik, hogy a madarak egy kisebb része Pakisztánból, Iránból, Izraelből és érkezik, de olyanok is vannak akik Franciaországból repülnek Indiáig.

Flamingók ezrei Indiában
Fotó: PRATIK CHORGE/HINDUSTAN TIMES/GETTY

A Bombay Természettudományi Társaság szintén kiadott egy jelentést, mely szerint ebben az évben 25 százalékkal több flamingó érkezett Mumbaiba, mint tavaly. Egyes becslések szerint számuk meghaladja a 150 ezret.

A Bombay Természettudományi Társaság (BNHS) szintén kiadott egy új jelentést, amely becslése szerint a flamingó vándorló népessége 25 százalékkal magasabb ebben az évben, mint tavaly. A jelentés szerint ebben az évben mintegy 150 000 flamingó érkezett Mumbaiba. Véleményük szerint nem csak a lezárásnak köszönhető nyugalom miatt jöttek ennyien. Két évvel ezelőtt egy sikeres tenyésztési programot hajtottak végre, melynek köszönhetően sokkal nagyobb a fiatal madarak állománya.

Flamingók Indiában
Fotó: PRATIK CHORGE/HINDUSTAN TIMES/GETTY

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: People.com, TheGuardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...