5 jel, amiből a kutyád tudhatja, hogy kisbabát vársz

A kutyáknak hihetetlenül kifinomult érzékeik vannak; több forrás is állítja, hogy azt is azonnal megérzik, ha egy nő babát vár. Hihetetlennek hangzik, pedig nem az – íme, 5 mód, ahogyan az eb „kiszagolja” a pici érkezését – írja a Femcafe.hu

1. Megérzi, ha változnak az illatok

A kutyák szaglásának kiválóságát nem kell ecsetelnünk; pontosan tudják, hogy milyen illata van a gazdájuknak, így azt is megérzik, ha ez az aroma megváltozik. Márpedig ha egy nő terhes lesz, akkor a testében lévő hormonok működése is teljesen átalakul, ami hatással van az illatra. Egyes hormonok szintje lecsökken, a többi megemelkedik az embrió különböző fejlődési szakaszainak függvényében.


Kiszagolja, hogy valami más

2. Észleli, ha a test átalakul

A terhesség során a testalkat megváltozik; mivel a nőknek kettő helyett kell enniük, így elengedhetetlen, hogy egy kis súlyfelesleget szedjenek fel magukra. A kutyák is észlelik ezt, sőt, az is feltűnik nekik, hogy a nő sokkal lassabban, megfontoltabban mozog a szokásosnál. Bizony, semmi sem marad előttük titokban!


Nem maradnak rejtve előtte a pluszkilók

3. Megérzi a hangulatingadozásokat

Mindenki, akinek van kutyája, tudja, hogy a négylábúak kiválóan érzékelik, milyen hangulata van a gazdájuknak. Érzékelik és alkalmazkodnak hozzá. A terhesség egyik kellemetlen velejárója az érzelmi hullámzás, amit az eb bármilyen férfinál jobban tud kezelni. Ha látja, hogy a gazdi egy kicsit érzékenyebb a szokásosnál, akkor próbál úgy viselkedni, hogy segítse őt.


Tudja kezelni, ha a gazdi érzékenyebb

4. Felméri a napi rutin átalakulását

A kutyák számára fontosak a szokások, fontos a rutin. Tudják, mikor indul el a munkába, és mikor jön haza a gazdájuk, mikor megy feküdni, mikor kel fel reggel. Ha azt tapasztalja, hogy a család női tagja reggel hosszabb időt tölt a fürdőszobában, mint ahogy szokta, vagy gyakrabban pihen le, akkor tudatosul benne, hogy valami megváltozott, valami történt.


A születendő baba megváltoztatja a szokásokat

5. Tudatosul benne, hogy már nem ő a legfontosabb

Egy kutyának azonnal feltűnik, ha a család férfitagja hirtelen védelmezőbben viselkedik a kedvesével, ha jobban odafigyel rá, ha kíméli, ha többet segít neki. És az sem kerüli el a figyelmét, hogy a nő érzékenyebb a szokásosnál, sérülékenyebb, gyengébb. Az eb összerakja magában, hogy már nem ő a família kicsi kincse, a gyerek, és ragaszkodóbb lesz, elkezdi egy férfihoz hasonlóan óvni a nőt – sőt, néha még a „főnökösködéstől” sem riad vissza.


Többé nem ő az egyedüli „gyerek”
 
 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: femcafé.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...