Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem engedték be vakvezető kutyájával az étterembe a látássérült nőt

Vakvezető kutyájával akart megvacsorázni a szegedi Taj Mahal étteremben Markó Zita. A látássérült nő szerint az alkalmazott először nem akarta beengedni őket, majd egy étteremtől elzárt területet ajánlott az étkezésre. A Taj Mahal vezetője szerint minden vakvezető kutyával hozzájuk érkezőt a különteremben szolgálnak ki, amely a Taj Mahal VIP-helyisége – írja a Délmagyar.hu.

Nem ez az első eset Magyarországon, hogy vendéglátóhelyre vagy üzletbe nem engedtek be vakvezető kutyát, annak ellenére, hogy ezt a törvény is engedélyezi.

Két barátommal és a vakvezető kutyámmal érkeztem múlt kedden este a szegedi Taj Mahal étterembe, hogy elfogyasszunk egy kellemes vacsorát az előre lefoglalt asztalunknál – írta a Délmagyar.hu-nak Markó Zita. – Sajnos a vacsorára nem került sor, ugyanis már az ajtóban jelezték, hogy a kutyámnak tilos a belépés. Ettől azután sem voltak hajlandók elállni, hogy kiemeltük, a kutya, amelyen rajta volt a vakvezető hám, egy segítő kutya, és a magyar törvények szerint bármilyen nyilvános helyre magammal vihetem – folytatta a nő. Elmondása szerint az alkalmazott arra hivatkozott, hogy a kutya jelenlétét a telefonban nem jelezték előre, és hogy higiéniai szempontból sem lenne szerencsés bevinni. Itt jegyeznénk meg, hogy kutyák bevitele vendéglátó egység vendégterébe hatóságilag sem tilos, semmilyen egészségügyi kockázata nincs! Az erről szóló hivatalos állásfoglalásokat tavaly kérte be a Kutyabarát.hu az illetékes szervektől, az ÁNTSZ-től és a NÉBIH-től.

Hozzátette, hogy rengetegen étkeznek náluk aznap este, és nem szívesen vállalná a kockázatot, mivel már előfordult velük, hogy egy hasonló esetben az egyik vendég az állat által okozott kellemetlenség miatt a hatóságokhoz fordult. Miután mondtam neki, hogy ez esetben én is bátran fordulhatnék a hatóságokhoz, és bizonyára nekem adnának igazat, felajánlott egy lehetőséget: megvacsorázhatunk náluk a vakvezető kutyámmal, de csak egy, a többi vendégtől elzárt részen. Ekkorra már természetesen sem én, sem a barátaim nem kértünk a szíves vendéglátásukból – mesélte el történetét Markó Zita a Délmagyar.hu portálnak. 

A cikk teljes terjedelmében tovább olvasható a Délmagyar.hu oldalon.

Korábban a Rossmann került kellemetlen helyzetbe egyik biztonsági őre miatt, aki nem engedte be a vakvezető kutyát az üzletbe. Az eset után a Rossmann elnézést kért. Érdekes, hogy az az eset is Szegeden történt.

A fenti kép illusztráció.

 

További cikkek a témában

Betrappol a remény – Ezek a kutyák a főszereplők, ők nem eszközök

Elnézést kért a Rossmann, amiért nem engedték be a vakvezető kutyát

Kutyák bevitele hatóságilag NEM tilos

Mit szól a hatóság a kutyabarát helyekhez?

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...