Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyák legrosszabb időszaka közeleg

„Minden évben figyelmeztetünk, ennek ellenére a szilveszteri petárdázáskor, tűzijátékozáskor állatok ezrei rohannak világgá – sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik vagy sosem jutnak haza.” A petárdázás veszélyeire figyelmeztet a NOÉ Állatotthon is. 

HELYETTED SENKI NEM VIGYÁZ RÁ!
NAGYON FÉLNEK!
Tartsd pórázon!
Helyezd biztonságba!
TE VIGYÁZZ RÁ!

Ismételten és nyomatékosan arra kérjük a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-én egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb-nagyobb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre. Budapest legnagyobb állatotthonaként, kérjük az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

Kérjük, hogy kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már CSAK PÓRÁZON sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!

Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Ideiglenes bilétának tökéletesen megfelel egy kulcsfeliratozó biléta is! A legbiztonságosabb megoldás a 2013. január 1-től minden kutya számára kötelező mikrochip. A kutya gazdája maga ellenőrizheti az interneten (petvetdata.hu), hogy a az állat adatai szerepelnek-e az internetes nyilvántartásban.

A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő email címet üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit a [email protected] címen, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket.

Önkénteseink egész éjjel és a következő napokon is segítik a kutyák hazajutását. A bejelentéseket megosztjuk facebook oldalunkon is, a www.facebook.com/noeallatotthon oldalon. Ahogy tavaly, reméljük idén is sikerül nagyon sok bajba jutott kedvencet hazajuttatnunk.

Az elküldött email lehetőség szerint tartalmazza, az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét és FÉNYKÉPET!

A NOÉ Állatotthonban erre a kritikus időszakra kialakítottunk néhány ideiglenes karanténhelyet azoknak a kutyáknak, akiket azonnal nem sikerül hazajuttatni. Szilveszteri bajbajutott kutyák elhelyezése KIZÁRÓLAG TELEFONOS EGYEZTETÉS UTÁN LEHETSÉGES, a rendelkezésre álló férőhelyek függvényében!
Bejelentés, egyeztetés 2015. január 1-én 9 órától 06 30 221 12 99 vagy 06 70 38 39 480!

Felhívjuk a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelő állatotthonok, alapítványok, egyesületek Szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!

Az elveszett állatok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fõvárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. – http://www.ebtelep.hu/), készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!

Az elveszett-talált kutyák hazajuttatását több állatvédő szervezet összefogásával, azok önkéntesei segítik, kérjük a megtalálókat legyenek türelemmel és az elvesztőket, hogy mielőbb kezdjék meg kedvencük keresését fenti lehetőségeken.

CHIP leolvasó helyek Magyarországon:

Café Panini, 1135 Budapest, Radnóti Miklós utca – Újpesti rakpart sarok
California Coffee Company, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 1.
– Costa Coffee Hungary Eiffel, 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
Costa Coffee Hungary Gozsdu, 1075 Budapest, Király utca 13.
Farger Kávézó, 1054 Budapest, Zoltán utca 18.
Fenyőgyöngye Vendéglő, 1025 Budapest, Szépvölgyi út 155.
Holdudvar Piknik Étterem Pub, Budapest, Margitsziget
Larus Étterem, 1124 Budapest, Csörsz u. 18/b.
Like Bisztró és Pizzéria, 2045 Törökbálint, Kastély u.7.
Lila-Fehérke Vendégház és Söröző, 1149 Budapest, Egressy út 134.
Manga Cowboy, 1092 Budapest, Ráday u. 33.
Náncsi Néni Vendéglője, 1029 Budapest, Ördögárok út 80.
Normakert Étterem, 1121 Budapest, Eötvös út 59.
Szatyor Bár és Galéria, 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.
Vak Varjú Vendéglő Buda, 1116 Budapest, Érem u. 2.
Városliget Café & Restaurant, 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Víg Kalmár Vendéglő, 1151 Budapest, Fő út 78.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...