Az ország legnagyobb Westiválja! Idén is Westie-találkozó

Negyedik alkalommal szervezi meg a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület az ország legnagyobb westie-találkozóját, ahol a westie „rajongók” egy egész napos, kiváló programokkal teli rendezvényen vehetnek részt – ahogy ezt tapasztaltuk már mi is az előző években.  Hatvani Viktóriával, a WRH vezetőjével beszélgettünk.

Kutyabarát.hu: Ez már a 4. alkalom, hogy megrendezitek a WRH szülinapot, ami minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mitől ilyen sikeres ez a rendezvény?

Hatvani Viktória: Ez nehéz kérdés, nem tudom a titkát, de aki egyszer eljön, többet nem hagyja ki az biztos. Második éve pedig minden szempontból csodás helyen rendezzük meg a Kutyavarázs Kutyaiskolában. Ezen a napon az egyesület az egész éves támogatását szeretné meghálálni a résztvevőknek, apait-anyait belead a szervezésbe. Igyekszünk a két- és négylábú vendégeket előtérbe helyezni, szórakoztató és értékes programokat szervezni számukra.  A WRH nem csak a hegylakók mentésére koncentrál, hanem a Westies közösséget is egyedülálló módon fogja össze; általa sok társaság keletkezett. Sokaknak itt nyílik lehetősége a találkozásra, új Westies barátságok kialakítására., illetve személyesen is találkozhatnak az egyesület mentettjeivel és tagjaival.

Kutyabarát.hu: Milyen programok lesznek a rendezvényen, lesz-e valamilyen különlegesség?

Hatvani Viktória: Vannak állandó programjaink amiket minden évben nagyon várnak a résztvevők, mint például a WRH szépe választás, kutya-gazdi fotózás,  jótékonysági sütivásár, kutyás bemutató.  Nagy gondot fordítunk a felelősségteljes állattartás hirdetésére is, így állatorvosi (általános és szívférgességgel kapcsolatos), kutya-fizioterápiás és kiképzői tanácsadás is mindig van;  idén először pedig ingyenes szemészeti szűrés is lesz.

A megjelenő árusok mindegyike támogatja valamilyen formában az egyesületet; elérhetőek lesznek kutyáknak játékok, jutalomfalatok, élősködők elleni védelem, egyedi nyakörvek, gazdiknak pedig kézműves termékek, helyben nyomott pólók és mindenféle Westies támogatói termékek.  

Gyerekeknek lesz pónilovaglás és maga Darth Vader is ellátogat hozzánk az 501-es légióval.

Kutyabarát.hu: Mit tudsz elmondani az elmúlt egy évetekről? Mik a tapasztaltatok: több westiet kellett mentenetek, mint korábban?

Hatvani Viktória: 4 év leforgása alatt 192 Westiet és Cairn Terriert mentettünk meg, az elmúlt egy évben 50 kutyát, ami elképesztő. Igazából a mentések növekedése abból is adódik, hogy egyre többen ismernek minket és sok egyesülettel együtt dolgozunk akik azonnal jelzik, ha egy hegylakónak szüksége van ránk, működésünk elején ez még nem volt ilyen egyszerű. Ami viszont feltűnő, hogy egyre több a családi lemondás (sokan külföldre költözésre vagy gyerekvállalásra hivatkoznak), illetve egyre több a rossz állapotban lévő, bőrbeteg  mentett, ami köszönhető annak, hogy a szaporítók még mindig előszeretettel hoznak le almokat a fajtából. Igyekszünk ezt a tendenciát is csökkenteni az emberek edukálásával.  

Kutyabarát.hu: Ki és hogyan lehet ideiglenes befogadó Nálatok? Van-e valami különleges elvárás?

Hatvani Viktória: Olyan lelkes emberekre van szükségünk, akik tudnak áldozatokat hozni a mentett kutyusokért, hiszen a nevelésük, ápolásuk energiát, időt igényel illetve állatorvosainkkal együttműködve be tudják tartan az előírt kezeléseket. Mivel Budapesten van a székhelyünk és az ellátó állatorvosaink így elsősorban a környéken keresünk ideiglenes befogadókat; az önállóság nagy segítség, ha az ideiglenes befogadó a kutyus állatorvosi kontrolljait is meg tudja oldani. Egyesületünk minden költséget áll és minden felszerelést, élelmezést biztosít.

Kutyabarát.hu: Visszatérve a rendezvényhez, köztudott, hogy minden szülinapon az odalátogató westiekről és gazdijaikról készül egy nagy, közös kép. Szerintünk csak hívjuk stílszerűen „Westie-körképnek”! Idén hány fotóalannyal számoltok?

Hatvani Viktória: A Westie-körkép évről évre egyre nagyobb panoráma fotóra fér ki, idén szeretnénk ha 200 hegylakó szerepelne rajta. Illetve szeretnénk egyet a WRH által mentet kutyusokkal külön. Reméljük közülük is sokan eljönnek a rendezvényre.


Helyszín: Kutyavarázs Kutyaiskola, Dunakeszi

Dátum: 2015. szeptember 12.

A rendezvényről bővebben az alábbi oldalon olvashattok: https://www.facebook.com/events/1678152959087324/

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...