Boldogító Igent a kutyás esküvőkre!

A felelős kutyatartás egyre inkább kezdi Magyarországon is megvetni lábát, egyre többen ismerik fel, hogy a kutya családtag, a közös élet része, így egyértelmű, hogy amikor egy párnak eljön az egyik legszebb napja, kedvencüknek helye van benne.

Akik már átélték ezt a napot bizton állítják egy csodálatos esküvő egyrészt a megfelelő helyszínen múlik, ahol igazán kivételes vendégnek érezheti magát mindenki, beleértve az ifjú párt is. Valamint egy olyan fotóson, aki megörökíti ezt, örök emléket szolgáltatva.

Az igényekről, tapasztalatokról Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu alapítója beszél, akinek nagy álma volt egy olyan közösség létrehozása, akik hozzá hasonlóan a kutyát igazi társnak tekintik, és ahova csak lehet, viszik magukkal, legyen az utazás, étterem, kulturális kikapcsolódás. Közel 3 éve nagy segítséget nyújt a tájékozódásban a Gazdiknak, akik nem szívesen kelnek útnak kedvencük nélkül!

Sziládi-Kovács Tibor: „A kutyabarat.hu oldalon egyre bővül a kutyákat szívesen fogadó vendéglátóhelyek, szállások száma. Több közülük teljes mértékben megfelel akár egy nagyobb, 100 főt is meghaladó esküvő megtartására. A kutyabarát szállodák felkészülve várják kutyás vendégeiket, azokban pedig, ahol esküvőket is tartanak külön figyelmet szentelnek a násznépre és az őket kísérő kutyákra is.

A kitüntetett figyelem a szálloda részéről egy ilyen fontos esemény kapcsán elengedhetetlen, azonban a lagzira kutyákat magukkal hozó gazdiknak is nagyobb felelőssége van, nagyobb odafigyelést igényel kutyájuk. Fontos, hogy a Kutyabarát Szállodai Etikettet minden kutyával érkező vendég maradéktalanul betartsa, ezen kívül pedig a házassági ceremóián feltétlenül tartsa maga mellett kutyáját (pórázon), ha a kutya nyugtalan, akkor menjen el vele sétálni. Azzal is jó, ha tisztában vagyunk, hogy több kutya egy – főleg zárt – helyen nem biztos, hogy a megszokott módon viselkedik. Ügyeljünk arra is, hogy kutyánk jól viselkedjen: ne engedjük felugrálni másokra, ne hagyjuk, hogy másoktól ételt kunyizzon és figyeljük, hogy az asztalról is emeljen el egy-két finom falatot.

A „nagy nap”, a lakodalom az ifjú párról szól, ne adjunk esélyt se arra, hogy bármi elronthassa azt. Abban biztos vagyok, hogy a kutya jelenléte egy lagzin feldobhatja az esemény hangulatát, négylábú társaink mérhetetlen boldogságot sugároznak, azonban elég egy rossz mozdulat és borul a salátás tál. Egy kis csintalanság persze belefér, de azt hagyjuk a lagzi utánra. Egy kis odafigyeléssel mindenki jól érezheti magát. És ahogy szlogenünk is mondja: Együtt mindenhová!”

Mert a kutya családtag…tartja a Vizslafotózás, melynek alapító fotósát Göblyös Pétert kérdezzük arról, miért szerencsés ha egy kutyás esküvőn állatbolond a fotós. Két vizsla gazdája, igen tapasztalt állattartóként fotózott már végig több kutyás esküvőt. Ha éppen nem a násznépet örökíti meg, akkor rossz, kevésbé rossz, de általában mindig eleven kutyákat fotóz, így megtanulta motiválni őket és a jó hír, hogy állítja, minden kutyáról lehet jó képeket készíteni.

Két ember szeretetteljes, komoly döntése előz meg egy esküvőt. Az örök hűségük megpecsételése ez a nap, az Ő egyik legszebb napjuk. A leghűségesebb társuknak igenis helye van az esküvőn, hisz ahol a kutya családtag, ott elképzelhetetlen, hogy ne dugja ki pisze orrát az ünnepi díszbe öltöztetett asztal alól egy finom falat sültre várva.  

Magyarország fejlődik, ne féljünk kihasználni az alkalmat arra, hogy együtt legyünk kedvencünkkel, fontos, hogy ismerjük a kutyánk határait, és fontos, hogy elkerülve minden feszültséget szülő helyzetet, olyan helyet és fotóst válasszunk magunknak akik segítségünkre lehetnek minden helyzetben, és nem utolsó sorban értenek az állatok nyelvén.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...