50 dollárért kütyü figyeli a kutyát a raktérben

Delta Airlines-nál már olyan kütyüt is lehet bérelni, amely a csomagként feladott házi kedvencünk kényelmét figyeli a repülőút alatt. A mashable.com cikke szerint a kisállatok szállítóketrecéhez erősíthető készülék folyamatosan monitorozza a hőmérsékletet és képes jelzést adni például arról is, ha a ketrec esetleg elmozdult – írja a travelo.hu.

A jelzések a Delta földi ügyfélközpontjába és a szolgáltatás megrendelőjének mobiljára futnak be, de mivel a repülőút alatt természetesen tilos mobilozni, az adatok az azonos repülőn utazó gazdi számára csak akkor hozzáférhetők, amikor a gép még vagy már a földön van.

A repülőtársaságoknak csak 2005 óta kell adatokat szolgáltatniuk az állatok szállításának körülményeiről, és az azóta eltelt időben a 20 legnagyobb légitársaság összesen 470 állatokat ért incidensről számolt be.


Fotó: ASSOCIATED PRESS

Az utasok részéről egyre erősödik az igény a házikedvencek szállításának minél humánusabb megoldására, a Delta Airlines intézkedése azonban egyelőre egy leginkább a túlaggódó gazdagokat megcélzó szolgáltatásnak tűnik.

Nincs információ arról, hogy milyen protokollt követne például a légitársaság abban az esetben, ha vészjelzés futna be a földi központba egy felborult szállítóketrecről. Azt ugyanis elég nehéz elképzelni, hogy emiatt kényszerleszállást hajtsanak végre.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: travelo.hu
Fotók: ASSOCIATED PRESS
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...