Saját KB bal
Saját KB jobb

Napokig őrizte elpusztult társát egy tacskó keverék

Napokig őrizte elpusztult társát egy tacskó keverék kutya a Komárom-Esztergom megyei Tarján és Héreg között. A gyászoló ebre, aki néhány nappal korábban kóborolt el otthonról a Tappancs Állatotthon munkatársai találtak rá – írja az origo.hu.

Nem akarta elhinni, hogy végleg elveszítette, ezért három napja őrizte meghalt társát egy kutya a Tarjánból Héregre vezető út mentén. A helyiek telefonon értesítették a Tappancs Állatotthont. Annak ellenére, hogy a menhely telítve volt, az otthon munkatársai azonnal a helyszínre mentek. „A látvány megdöbbentett, hogy milyen hűségesen őrzi a kis szuka kutyust” – közölte a Facebook-oldalán Zsigáné Marosi Éva, a Tappancs Állatotthon vezetője.

A meghalt kutyában nem volt chip, így nem tudni, ki lehet a korábbi gazdája. Feltehetően a gyepmester már elvitte a helyszínről. Barátjának, a keverék tacskónak viszont sikerült megtalálni az otthonát.  „A kutyus chipelve volt és a gazdája nagyon megörült mikor meghallotta, hogy meg van a szeretett kis kutyájuk, akit már napok óta keresnek” – írta az otthon vezetője a közösségi oldalon, aki egyúttal felhívta a figyelmet az azonosító fontosságára is. 


Forrás: TV2 Tények

 

 

További cikkek:

Egy éve vár a kórház előtt a hűséges kutya

Megmenekült a lebénult kutya

Életet mentett Dóri és a mikrochip

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: origo.hu Kép: Facebook/Zsigáné Marosi Éva
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...