16 előtte-utána fotó megmentett kutyákról

Ezek a szegény állatok rengeteget szenvedtek, de szerencsére minden jóra fordult, amikor megtalálták őket. Az állatvédők bámulatos munkáját dicséri, hogy rájuk se lehet ismerni! – írja a 444.hu. Az állatvédők és fajtamentők hihetetlen kitartásának, kemény, sokszor küzdelmes munkájának köszönhetően menekültek meg ezek a kutyák.

Hazánkban is hasonlóképpen menekítenek ki állatokat az állatvédők, munkájuk példaértékű és becsülendő mindenki számára. Adatbázisunkban sok fajtamnető csoport, egyesület szerepel, ismerjétek meg őket.

Az alábbiakban pedig nézzétek meg, hogy milyen változásokon mentek keresztül ezek a kutyusok, akiket külföldi állatvédők mentettek meg és fényképeztek le „előtte és utána”!

Rasta

Ez a szerencsétlen kankutya Montreálban kóborolt az utcán. Mikor rátaláltak olyan mocskos volt, hogy nem is tudták először, milyen állattal van dolguk. A nevét az összeragadt szőrtincseiről kapta, amikből mára már egy sem maradt. (Fotó: Québec Állatvédelmi Társaság)

Miley

Miley-ra egy szemétkupacban találtak rá. A testét sebek borították, alig tudott lábra állni. Azóta már egészséges és új családjától mindent megkap, amire szüksége van! (Fotó: onepicturesaves.com)

Kenzi

Kenzit állatvédők vitték be a a San Antonio-i Cocker Spániel Állatmentő szervezethez. Az ő átalakulása is mutatja, hogy egy kis törődéssel és odafigyeléssel mindent meg lehet oldani. (Fotó: onepicturesaves.com)

Ellen

A Trio Állatmentő Alapítvány talált rá Ellenre. A kutyát úgy kellett kiszabadítani az egész testét ellepő szőrtől. (Fotó: Troi Állatmentő Alapítvány)

Dolly

Egy nő hívta ki az állatmentőket a kukából táplálékot kereső Dollyra. A 7 kilós kutyáról 4 és fél kilónyi szőrt nyírtak le. (Fotó: onepicturesaves.com)

Theo

Theo korábbi gazdája egy költözés során szabadult meg a kutyától. Szerencsétlen már egy éve élt az utcán, amikor a Reményt a mancsoknak nevű egyesület rátalált. (Fotó: Annie Hart)

Betty

A kicsi Betty-t is elhagyták gazdái, de azóta már ő is jól van. (Fotó: onepicturesaves.com)

Woody

Woody a gazdájának halála után került utcára. Hónapokig menekült minden segítség elől. Azóta már sokkal barátságosabb és megbízik az emberekben. (Fotó: Reményt a mancsoknak)

“Kincs”

Kincs egy két éves pudli szuka, akit a Natchez-Adams Megyei Humánus Társaság talált meg. Az ő szőre annyira összeragadt a testén, hogy már járni sem tudott tőle. Kincs egy állatorvos fáradtságos munkájának köszönheti, hogy újra ragyog. (Fotó: onepicturesaves.com)

Alana

Alanában is nehéz volt felfedezni a kutyát a sok szőr alatt. Miután megborotválták és kicsinosították hamar örökbefogadták. Azóta is boldogan él családjával. (Fotó: onepicturesaves.com)

Boo

Boo-t a floridai CARES Állatmenhely fogadta be, miután egy út mellett rátaláltak a vizes, saját vizeletében fekvő kutyára. De neki sem kellett más, csak egy kis szappan és egy olló, hogy visszanyerje az imádnivaló formáját! (Fotó: onepicturesaves.com)

Iggy

Iggy alig élt, amikor rátaláltak Mexikóban. A képeken látszik a rettenetes fekély, ami a jobb szemét megfertőzte. A kutyára akkor mosolygott a szerencse, amikor a fotója elterjedt a Facebookon és egy spontán, közösségi adománygyűjtésnek hála az Egyesült Államokba szállították, ahol egy állatkórházban hamar felépült. (Fotó: Eldad Hagar)

Vita

A német juhászra egy férfi talált rá, egy Los Angeles közelében lévő szeméttelepen. Az éhhalál küszöbén álló kutya felépülése hónapokig tartott, de már maga mögött hagyta a sok szenvedést és társaihoz hasonlóan megszépült. (Fotó: onepicturesaves.com)

“Cédrus”

Cédrusnak kihullott a szőre, és az alultápláltságtól kilátszottak a csontjai is, mikor rátaláltak egy Golf pálya melletti cédruserdőben. Azóta ő is boldogan él új otthonában. (Fotó: Paaws Antigua)

Olivia

A bal oldali kép akkor készült, amikor Oliviát elvitték a menhelyről, ahol csak pár napot töltött. A második képet már egy évvel később, az új gazdájánál fotózták.

Shrek

Shrek alig tudott mozogni a sártól összecsomósodott szőre miatt. Miután megnyírták és ellátták a sebeit, előkerült a torz külső alól egy 6 éves fajtiszta maltipoo. Shreket is hamar megtalálta új, szerető családja. (Fotó: Park Road Állatklinika)

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: 444.hu, boredpanda.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...