Ők lettek a „Tesco az állatokért” pályázat nyertesei

Március 31-én lezárult a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázat. A nyerteseket szakmai zsűri választotta ki, a nyeremény elosztásában azonban a nagyközönség döntött. A beérkezett szavazatok alapján, első helyen végzett az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon, második lett a Siófoki Állatvédő Alapítvány, a dobogó harmadik fokára pedig a Bottyán Equus állhatott fel, így ők osztoztak a pályázat során összegyűlt 7 millió forintos adományon.

Tavaly októberben második alkalommal hirdette meg az áruházlánc a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázatát, az állatvédelemmel foglalkozó közhasznú, nonprofit szervezetek számára. A pályázat célja a felelős állattartással kapcsolatos ismeretek elterjesztése és tudatosítása a társadalomban.

A pályázaton elnyerhető összeg végül 7 millió forint lett, melyet a Tesco és az akcióban résztvevő beszállító partnerek adtak a pályázatban nyertes szervezetek és programok támogatására oly módon, hogy minden, január 2 és március 31 között, megvásárolt állateledel és kisállat kiegészítő termék árából 1 forintot ajánlottak fel. Emellett az áruházlánc a promóció ideje alatt minden eladott Tesco saját márkás állateledel árából 2 forintot adományozott az állatvédő alapítványoknak. Az akció ideje alatt közel 2 millió darab sajátmárkás állateledel fogyott el, mely kb. 7200 tonna eledelt jelent. Ez a mennyiség pedig közel 300 ezer kis- vagy közepes méretű kutya évi szükségleteit fedezi.

A közönség, az internetes szavazáson, végül úgy döntött, hogy az első helyet, s így az összegyűlt pályázati összeg 50 százalékát, vagyis 3 500 000 forintot az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon kapja. Második helyen végzett, s így a befolyt adomány 30 százalékát, 2 450 000 forintot nyert a Siófoki Állatvédő Alapítvány. A harmadik helyen végzett Bottyán Equus pedig 1 050 000 forintot fordíthat fejlesztésekre és a pályázaton ismertetett terveinek megvalósítására.

A független zsűri tagjai voltak:
•    prof. dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora,
•    dr. Orbán Zsófia, a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ) elnöke,
•    dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója,
•    dr. Pallós László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettes főállatorvosa, országos állatvédelmi főfelügyelője,
•    Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Elnöke, a tavalyi „Tesco az állatokért” pályázat győztese,
•    Hevesi Nóra, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója,
•    Horváthné Zsuzsa, a Tesco kereskedelmi üzletág igazgatója.

A szervezetek 2013. november 10-ig nyújthatták be terveiket, melyeket szakmai zsűri bírált el. A beérkező pályázatok közül a szakértő bírálók az alapján választották ki a legjobb hármat annak alapján, hogy mennyire reális a program megvalósíthatósága és fenntarthatósága, mekkora a program által megszólított célcsoport, milyen kommunikációs csatornákon keresztül szólítják meg őket, illetve, hogy ez mennyire újszerű és innovatív módja az üzenet közvetítésének.

A pályázattal és szavazással kapcsolatos bővebb információ, valamint a három legjobb pályamunkát benyújtó szervezetről és programjukról részletesebb leírás az alábbi linkre kattintva olvasható:
http://tesco.hu/tescoazallatokert

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: élelmiszer.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...