Azt mondta, önvédelemből gyújtotta fel a kutyát

Egy év felfüggesztett börtön és 240 ezer forint pénzbüntetés – ennyit kapott állatkínzásért egy izsáki férfi. A vád szerint felgyújtott egy, a kerítésénél csapdába került kutyát. Az ítélet nem jogerős, az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért a vádlottra. – írja az mno.hu Figyelem! A cikk megrázó képeket is tartalmaz!

A kóbor kutyáktól akarta megvédeni zöldségeskertjét: a vád szerint ezért készített acéldrótból hurkokat a kerítése mellé a 63 éves férfi. 2011 februárjában az egyik csapdába beszorult egy rottweiler, a férfi gázolajjal leöntötte az állatot majd meggyújtotta. A kutyának sikerült kiszabadulnia, gazdája orvoshoz vitte, így életben maradt.

Magyar László védő szerint „a sértett fél mindent megtett a hamis bizonyítékok beszerzése érdekében”. Az ügyvéd ezért védence felmentését kérte.

„Én semmilyen bűncselekményt nem követtem el. Semmilyen állatot nem kínoztam meg, sem véletlenül, sem készakarva” – mondta el a vádlott.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta: jogos önvédelem történt. „Pusztán az életemet védtem vele szemben. Nem fogtam be. Sem dróttal, sehogy. Szándékosan nem öntöttem rá gázolajat, a tüzet pedig csak elijesztése céljából gyújtottam, amikor az életemet védtem – ez a cselekedet nem tudatos, részemről ösztönös volt, halálfélelem fogott el” – fogalmazott Móricz József.


A bíró többször figyelmeztette a védőt és a vádlottat is: a hamis vád bűncselekmény. A bíróság végül bűnösnek találta a vádlottat.

„Őt a bíróság egy év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 240 napi tétel pénzbüntetésre ítéli. A bíróság a kiszabott börtönbüntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggeszti” – részletezte Kócsó Sándor bíró.

Az ügyész 3 év letöltendő börtönbüntetést kért, így fellebbezett a felfüggesztett szabadságvesztés ellen. A vádlott és védője is másodfokon tárgyalná tovább a ügyet, az eljárás a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: mno.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...