Saját KB bal
Saját KB jobb

Tornóczky Anita kérte a vadászokat, hogy ne lőjék ki többet a kutyákat

Dühös lett Tornóczky Anita, az Állatvédőrség szóvivője, amikor meghallotta, hogy kutyát lőttek le vadászok. Anita eltökélte: hogy ilyen többé ne fordulhasson elő, tárgyalni hívja a kamara tagjait. Ez sikerült is.

Az előzményekről: Anitának elege lett abból, hogy egyes vadászok gazdáik mellől lövik ki a kutyákat. Hogy ennek véget vessen, megkereste az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) vezetőit. Az apropó sokak előtt ismert: a csillebérci parkerdőben, majd Rákospusztán is vadászok lőttek le egy-egy ebet. Akadt olyan elszánt állatvédő, aki erre válaszként vérdíjat tűzne ki a vadászokra.

Mikor hallottam a hírt, elegem lett, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Évente több tízezer kutyát, macskát lőnek ki. Mi lenne, ha valamelyik kutyám is így végezné?! – mondta Anita. – Az Állatvédnökség képviselője vagyok három éve, s azért hívtuk társaimmal tárgyalni a vadászokat, hogy meg­oldjuk ezt a helyzetet.

Anitával egyetértett Kovács Gábor, a vadászkamara főmunkatársa is.

Igen, közös nevezőre kell jutnunk. A vadásznak a jogszabályok szerint kell cselekednie, ha kutyát lát az erdőben. Én is fontosnak tartom, hogy akinél fegyver van, körültekintőbb legyen, de kérem a kutyasétáltakókat, legyenek figyelmesebbek, ha elengedik kedvencüket. Azt viszont felháborítónak tartom, hogy vérdíjat tűznek ki a vadászokra – mondta Kovács Gábor.

Anita elérte, amit akart: szót értett a vadászokkal, meg is egyeztek, hogy folytatják a tárgyalást. S hogy honnan ez az elszántság a 35 esztendős hölgyben?

Ez az ügy személyesen érint, öt kutyám van. Ők olyanok, mintha a gyerekeim lennének. Ha választanom kellene közülük, nem is tudnék… Talán Berta a kedvencem, ő egy német juhász. A leghűségesebb, hiszen ő választott engem. Vele találtam rá a munkámra, s a boldogságomra. Berta idős kutya, most akupunktúrás kezelésre sietek vele, az segít neki – meséli Anita.

Nagyon várjuk a további fejleményeket, reméljük addig is nem kell vadászatok alkalmával megtörtént, kutyákat érintő „kétes” balesetekről beszámolnunk.

 

További cikkek a témában:

A vadászkamara álláspontja a kutyalövésekkel kapcsolatban

Vizslat – a rendszer, ami megoldás lehet a vadászbalesetek elkerülésére

Döbbenet! Büszke rá a vadász, hogy kutyákat öl

Mikor és hová NE menj kutyával az erdőbe

Kutyát csak pórázon és szájkosárral

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: borsonline.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...