Fáradhatatlanul várja gazdáját a hűséges kutya

Végigszaglássza a busz utasait, és minden reggel csalódottan veszi tudomásul, hogy gazdája nincs köztük. A hűséges Huang Huang immár 15 napja szünet nélkül elvégzi szívszorító reggeli rutinját, ami mostanra világhírűvé tette.

Az egyik utas ugyanis megsajnálta az állatot és úgy döntött segít neki megtalálni a gazdit: telefonjával videóra vette a rituálét és feltöltötte az internetre. Ezzel párhuzamosan több másik utas is lefotózta a szaglászó Huang-Huangot, a képeket pedig feltöltötték a Weibora, a kínai közösségi oldalra.ng-Huang ma már világhírű, azok pedig, akik naponta találkoznak vele azt remélik, minél hamarabb visszakapja szeretett gazdáját.


Forrás: Weibo

Huang-Huang ma már világhírű, azok pedig, akik naponta találkoznak vele azt remélik, minél hamarabb visszakapja szeretett gazdáját.

Ha már hűséges várakozás, nekünk Huang Huang történetéről szinte azonnal Hachiko könnyfakasztó története jutott eszünkbe, azé az akitáé, aki 9 éven keresztül várta – sajnos hiába – gazdáját reggel és este a japán Shibuya állomás előtt. Az egyetemi professzor gazdi egy óra közben kapott infarktust és halt meg, így soha többet nem mehetett Hachiko-ért, hogy együtt menjenek haza, ahogy szoktak.

A hűség és kitartás szinonímájává vált Hachikonak halála után bronzszobrot emeltek az állomáson, ami azóta az egyik legnépszerűbb találkozási pont is a városban.

 

 

(kutyabarát)

 

 

Forrás: The Daily Mail, hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...