Saját KB bal
Saját KB jobb

A kétlábú boxer története

Egy ideig nem lehetett tudni, hogy a gyenge, mellső lábak nélkül született kiskutya túléli-e, de szerencsére napról napra erősebb lett.

Azután, hogy Nubby megszületett, Mark és Lou személyesen jelentkeztek be érte, amikor Lou hallott az eb születési rendellenességéről. Az édes kiskutya 5 órával a születése után már az otthonukban volt. Cumisüvegből táplálták, óránként keltek fel, hogy megetessék. Nagy örömükre Nubby már az első éjszaka elfogadta tőlük a táplálékot.

Egyik nap telt a másik után, a rengeteget alvó újszülöttből lassacskán játékos kölyök lett, akinek LEGO-ból építettek „kerekesszéket”. 2-3 hetes volt, amikor gazdái végre bizakodóan kezdtek gondolkodni a jövőjéről. De sajnos túl korán, Nubby megbetegedett, az állatkórház intenzív osztályára került, és veszélybe került az élete. Szerencsére a kis harcos most sem adta fel, és hamarosan boldogan, megerősödve vihették haza.

Teltek múltak a hetek, a vidám természetű eb úgy tűnt, szeretne felállni. Gazdái úgy döntöttek, nem avatkoznak be. Nubby magától jött rá, hogyan jusson el egyik helyről a másikba: a kengurukhoz hasonló ugró mozdulatokkal kezdett el közlekedni.

Az édes kiskutya teljesen elrabolta a Mark szívét. A férfi gondoskodott róla, hogy Nubby lábai kellően megerősödjenek, az etetéshez számára könnyen használható eszközt készített. A hatalmas fülekkel megáldott kutyus sikerrel vette az akadályokat, megtanult például olyan nagyokat ugrani, hogy már a kanapéra való feljutás sem jelent gondot neki.

A gazdik, hogy tehermentesítsék a lábait, megpróbálkoztak a sérült kutyák által használt kerekekre erősített szerkezettel, de Nubby anélkül akarta meghódítani a világot. Születési rendellenességétől eltekintve ugyanolyan, mint a vele egyidős kutyusok: boldogan játszik, rója a köröket, és megrágja Mark és Lou kedvenc papucsait. Imádja a gyerekeket, megőrül a kiskutyákért.

Nubby most picivel több, mint 2 éves, és élete nem nélkülöz semmit, amit négylábú társaié. Gazdái, Lou és Mark szeretnék, ha híre eljutna az emberekhez, akik idegenkednek sérült kutyus befogadásától.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: Youtube/The Dodo
Képek: The Dodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...