Többszázan gyűltek össze az elveszett Ozzie keresésére

Szerencsére épségben megtalálták Ozzie-t, a május elején eltűnt kistestű kutyust. A kutya jól van, hamarosan visszakerülhet a gazdájához. Ozzie eltűnése hatalmas közösségi megmozdulást váltott ki. Több száz ember kereste az apró csavargót.

Ozzie, az öt éves terrier egy cornwalli nyaralás során szökött el. Eltűnését május 10-én jelentette gazdája, Ingrid Cooke. A kiskutya kiugrott az autójából, és elszaladt, éppen, amikor megérkeztek a családi nyaralásra. A gazdi saját Facebook-oldalán keresztül kért segítséget. Ebből kerekedett a több száz embert megmozgató keresőakció. Ennek ellenére is közel három hétig nyomát sem találták Ozzie-nak. A gazdája azonban nem adta fel, folyamatosan fenntartotta a figyelmet, és bár közben haza kellett térniük, a keresés nem állt le.

A keresőcsapat egy ládát használt, amelybe Ozzie kedvenc csemegéit és az otthoni takaróját helyezték el. A feltehetően ijedt kiskutya ugyanis nem mutatkozott, és hagyományos módon nem tudták megfogni. A csali láda azonban jó ötletnek bizonyult. Az eltűnését követő több mint két héten át szakadatlan próbálkozások egy hűvös hajnalon eredményre vezettek. Öt órakor találták meg a kiskutyát a ládában, és azonnal értesítették az aggódó gazdit.

A 70 éves Cooke asszony a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyon kétségbe volt esve, mivel az ötéves Ozzie a mindene. De amikor megkapta a jó hírt, „a hálószobában ugrált, nevettet és sírt.” Ozzie-nak még át kell esnie egy állatorvosi vizsgálaton, mielőtt haza indulhat a meghosszabbított cornwalli tartózkodás után.

A keresés során a kutyust a félsziget számos pontján látták, mielőtt végül el tudták kapni. Cooke asszony dicsérte a keresőcsapat munkáját, amely segített megtalálni Ozzie-t. Azt mondta, hogy a reakció „fantasztikus” volt, és nem tudja eléggé megköszönni Cornwall lakosságának. „Néhányan közülük egész éjjel fent voltak, hogy a kamerákat figyeljék. Egyedül nem lettem volna képes megtalálni őt. Ezért örökké hálás leszek mindenkinek aki segített.”


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.bbc.com/news/articles/c299e6y2031o; Kép: Photo by Blue Bird: https://www.pexels.com/photo/adorable-norwich-terrier-in-countryside-7210718/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...