Photo by Jason Gardner on Unsplash

12 órát gyalogoltak, hogy megmentsenek egy kutyát

Szívmelengető történtről számolt be az Animal Care Trust állatvédő szervezet, akik egy egészen kilátástalan helyzetben lévő kutyát mentettek meg.

A szervezet alapítója, Sean McCormak egy Facebook bejegyzésre lett figyelmes, melyben egy kutyához kértek segítséget. Az állat egy vadászok által kihelyezett csapdába sétált bele, mely rendkívül súlyos sérüléseket okozott mindkét mellső lábában. A kutya nem tudott menni, és félő volt, hogy hamarosan elpusztul, ha nem kap gyors segítséget.

Csak gyalog lehetett elindulni érte

McCormak felajánlotta tapasztalatát és segítségét a mentésben, a kutya elhelyezésében, valamint gyógykezelésében. Igen ám, de a kutya egy olyan faluban volt, amit nem lehetett megközelíteni autóval. Csak gyalog, erdőn, hegyen-bokron keresztül. A kutyához vezető út 6 órás túrát igényelt, de ez a tény nem tántorította el az állatmentőket. Hajnali 3 óra körül MCormak és Ross Tweedie, a Thailand Adventures tapasztalt túrázója elindultak, hogy megtalálják a kutyát. Hosszú és nehéz túra után McCormack és Tweedie megérkeztek a faluba, és rá is leletek a kutyusra, akit Sandynek neveztek el.

A sérült kutya kedvesen és barátságosan fogadta őket, pedig láthatóan nagy fájdalmai voltak. Sandy két mellső lába olyan mértékben sérült, hogy alig tudott járni. Egyértelművé vált, hogy gyalog nem tudta megtenni a vissza utat, ezért Sandyt McCormack hátizsákjában vitték le. Az orvosi ellátást követően egyértelművé vált, hogy Sandynak protézisre lesz szüksége a járáshoz. Ahogy egyre jobb lett az állapota, egy férfi jelentkezettk ideiglenes befogadónak.  Ekkor Sandy hozzá költözött, de ideiglenes státusza hamar véglegessé vált. Mire Sandy megkapta gondtalan járást biztosító protézist, már új családjában kezdhette meg annak használatát.

A kalandos túráról  és Sandy megmentéséről pedig a videó is készült, nézzétek meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...