Pixabay

Súlyos kutyatámadás Sopronban

Egy megvadult kutya támadt Sopronban egy gyerekre, súlyos sebeket ejtve a gyermek arcán és testén.

Az eset hétfőn történt a déli órákban, Sopron belvárosához közeli utca udvarában. Az áldozat egy gyermek, aki súlyosan megsérült és az édesanyja, aki könnyebben sérült meg a támadásban.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az enyugat.hu megkeresésére szűkszavú, tényszerű közleményt adott ki. Eszerint

…az eb egy gyermeket és egy nőt sebesített meg, a sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A mentőszolgálat régiós kommunikációs munkatársa, Csillag Zoltán a Kisalföldnek tett nyilatkozata szerint a kisgyerek az arcán és a törzsén sérült meg. Súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja. Az elsődleges rendőri intézkedések még folyamatban vannak.

A rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, az elsődleges rendőri intézkedések jelenleg is folyamatban vannak.

A Tények információ szerint a támadó kutya egy amerikai pitbull volt, a támadás pedig egy társasház belső udvarán történt. A négy éves kislányra nagymamája vigyázott, az ő kölyökkutyával játszott a gyerek az udvaron. A támadó kutya nem a gazdájával volt, hanem annak egyik ismerőse engedte ki a lakásból, hogy sétálni vigye. A kutya szinte azonnal rárontott a kisgyerekre és elkezdte marcangolni. A kislány koponyája, hasa és mellkasa is sérült, a nagymamát lábon harapta a kutya. Végül a kutya gazdája fékezte meg az állatot.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Tények, hellovidek.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...