Közel két hónapot töltött a Hamász fogságában egy kamaszlány és a kutyája

A 17 éves Mia Leimberg és kutyája, Bella közel két hónapot töltöttek fogságban Gázában, miután a Hamász elrabolta őket. Mia, édesanyja és nagynénje a közelmúltban történt túszcsere során szabadult ki.

„Nagy utat tettünk meg. Mindketten.” – nyilatkozta a lány a Reuters-nek. Miát, anyukáját és három további családtagot október 7-én ejtette túszul a Hamász terrorszervezet.

A 17 éves Mia Leimberg egyike volt azoknak a túszoknak, akiket a Hamász a palesztin foglyok szabadon bocsátásáért cserébe szabadított ki. A lány és családtagjai az Izrael és a palesztin fegyveres csoport közötti egyhetes tűzszünet során, november 28-án szabadult ki a fogságból. A lány megmentette kis fehér kutyáját, Bellát is. Az izraeli tinédzser kedden a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy Bella segített neki átvészelni a megpróbáltatásokat.

„Szerencsémre Bella nem olyan, mint az összes többi kiskutya, amelyet személyesen ismerek. Ő meglehetősen csendes, kivéve, ha játszik vagy dühös, ezért nem vették észre.” – mondta el a lány az interjúban, amit hazatérésekor készítettek vele.

Mia édesapja elmondta, hogy amikor lányát túszul ejtették, a lány felkapta a kiskutyáját, és a pizsamapólója alá rejtette. Valószínűleg ennek köszönhetően kapott a kiskutya egyáltalán esélyt az életre. Egy olyan helyzetben, amikor ez emberéletet sem kímélik, egy pár kilós ölebnek vajmi kevés esélye lett volna a túlélésre. Amikor a Hamász tagjai észrevették, hogy Miával egy élő kutya van, azt akarták, hogy hagyja hátra egy ketrecben. A lány azonban kiállt Belláért, és vitába szállt az elrablóival. Az eredmény az lett, hogy magával vihette a kiskutyát. A megpróbáltatások azonban mindkettőjük számára még csak akkor kezdődtek.

Szerencsére Bella kedves kutya, nem ugatós, és egyáltalán nem agresszív. Talán ezért is engedték a fogvatartók, hogy Mia mellett maradhasson. Az apuka elmondása szerint még ételmaradékokat is adtak neki. Mia elmondta, hogy erőt adott neki, hogy Bella ott volt. Mivel gondoskodnia kellett róla és vigyáznia kellett rá, ő sem adta fel.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://edition.cnn.com/videos/world/2023/12/18/idf-hamas-tunnel-gaza-hertling-acostanr-vpx.cnn; https://www.cbsnews.com/news/israel-teen-hostage-mia-leimberg-says-dog-bella-helped-during-hamas-captivity/; Kép: Photo by Berke Can: https://www.pexels.com/photo/a-close-up-shot-of-a-shih-tzu-dog-7114322/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...