Saját KB bal
Saját KB jobb

Dél-Koreában betilthatják a kutyahús kereskedelmet

A helyi és nemzetközi szervezetek évek óta növekvő ellenállása után a dél-koreai Néphatalom Pártja törvényt terjesztett elő a dél-koreai kutyahús-kereskedelem 2027-ig történő megszüntetéséről.

A Humane Society International (HSI) szerint a kutyahús-kereskedelem évente nagyjából 30 millió kutya haláláért felelős. Ebből egymillió kutya Dél-Koreában leli halálát, ahol nagyüzemi tenyésztelepek működnek. A dél-koreai húsfarmokon a kutyákat kis, sivár fémketrecekbe zárva tartják. Ezekben, az elemeknek kitéve, csak annyi élelmet és vizet kapnak, amennyi az életben maradásukhoz szükséges. A kutyák ebben az esetben a „haszonállatokhoz” hasonló körülmények között élnek.

A benyújtott törvénytervezet betiltaná a kutyahús kereskedelmét és a vágásra szánt kutyák tenyésztését. „Azt tervezzük, hogy még ebben az évben törvénybe iktatjuk a kutyahús betiltásáról szóló külön törvényt.” – nyilatkozta Yu Eui-dong, a Néphatalmi Párt politikai vezetője a parlamentben tartott megbeszélés után. Arra számít, hogy a törvényjavaslat kétpárti támogatást kap. A törvény hároméves türelmi időt biztosít a vállalkozások számára, hogy kivonulhassanak a kereskedelemből. Így Dél-Korea legkorábban 2027-re válhat kutyahús mentessé. Chung Hwang-keun mezőgazdasági miniszter az ülésen elmondta, hogy a kormány a lehető legnagyobb mértékű támogatást fogja nyújtani, hogy segítse az ágazatban dolgozókat a vállalkozásuk bezárásában.

„A hír, olyan, mintha egy álom válna valóra mindannyiunk számára, akik olyan keményen kampányoltunk e kegyetlenség megszüntetéséért” – mondta JungAh Chae, a Humane Society International/Korea ügyvezető igazgatója. Reméljük, hogy Dél-Korea példáját hamarosan a többi kutyahús kereskedelemben és fogyasztásban érintett ország is követni fogja.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/south-korea-dog-meat-industry-ban; Photo by Pranidchakan Boonrom: https://www.pexels.com/photo/short-coated-tan-dog-inside-fence-1350563/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...